NRK fornøyd med slukkingen av bakkenettet
Gå tilbake

NRK fornøyd med slukkingen av bakkenettet

9. mai 2008

– Den første overgangen mellom det analoge og digitale bakkenettet har gått meget greit, sier sendesjef Oddvar Kirkbakk i NRK, i følge elmag.no.

Det er NRK som har det formelle ansvaret for å slukke det analoge bakkenettet.

– Vi slår av bryteren og er også medansvarlig for at alle vilkårene for slukkingen blir gjennomført. Tiltakene er først og fremst knyttet til informasjon til seerne i det området slukkingen skal skje, sier Kirkbakk.

Alle husstander får to ganger brev i postkassen. Dette gjør NRK sammen med Medietilsynet og NTV. I tillegg sender NRK TV tekstinformasjon på det analoge nettet jevnlig de siste dagene før slukking. Tekster vil bli mottatt av alle som er nødt til å gjøre noe for å få inn de digitale signalene. Husstander koplet til kabelnett får ikke denne rulleteksten.

– Ut over dette sender distriktskontorene våre både på radio, TV og TV 2 ut informasjon. Slukkingen blir omtalt i massemedier og vi ser at bransjen følger opp med reklame og informasjon. Alt i alt føler vi at folk får vite mye om det som skjer med denne viktige overgangen, sier Kirkbakk.

Utfordringen er hele tiden at det slukkes fylkesvis, mens folk mange steder mottar signalene fra nabofylker.

Neste slukking er i Østfold 29. april, videre følger Oslo/Akershus 20. mai og Buskerud/Vestfold/Telemark 2. september.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email