Norskutviklet administrasjonssystem med internasjonal suksess
Gå tilbake

Norskutviklet administrasjonssystem med internasjonal suksess

30. mai 2007

Bryn-Helsfyr-selskap sikter mot børs og videre vekst:

Det norske programvareselskapet 24SevenOffice er i vinden for tiden. Bryn-Helsfyr-selskapet har nylig halt i land viktige internasjonale samarbeidsavtaler med henholdsvis Intrum Justitia, Dun & Bradstreet og WebEx, og jobber nå med de siste forberedelsene til notering på Oslo Axess ved Oslo Børs.

24SevenOffice ble etablert i Skien i 1997 av Stian Rustad. Kongstanken var å utvikle en programvare hvor man samlet alle funksjoner en bedrift trenger til den daglige driften i et nettbasert administrasjonssystem. Visjonen om å selge programvare over nett gjennom en abonnementsmodell fikk den gang en blandet mottagelse fra media og bransjen for øvrig. I dag har imidlertid selskapet 54 ansatte og kontorer i Norge, Sverige og Storbritannia. 24SevenOffice er Europas ledende webbaserte forretingssystem og leverer online-systemer til mer enn tusen bedrifter i Europa.

Programvare som tjeneste
Selskapet, som de siste årene har hatt hovedkontor på Bryn-Helsfyr i Oslo, har med andre ord lyktes med sitt forretningskonsept. Løsningen er basert på moduler som er sømløst integrert og inkluderer funksjoner for alt fra regnskap, fakturering og logistikk til kundebehandling og salgsstøtte (CRM), e-post, fil- og dokumenthåndtering, gruppekalender og prosjektstyring. Via partneravtalene med Dun & Bradstreet, WebEx, Fokus Bank og Intrum Justitia tilbyr 24SevneOffice også ett komplett tjenestespekter med alt fra bank, inkasso, kredittsjekk og webkonferanseløsninger integrert med ERP-systemet – i en single sign-on-løsning. Alt er tilgjengelig via Internett. Kundene betaler en fast lisens som gir dem tilgang til alle avtalte funksjoner og alle egne data over Internett – 24 timer i døgnet.

– Dette gir våre kunder en rekke fordeler. De slipper å installere eller oppgradere programvare på egen PC. De behøver heller ikke å bekymre seg over vedlikehold eller back-up på egne servere og de har kontinuerlig support fra oss. Uansett hvor de er i verden og hvilken PC de jobber på, har de sikker tilgang til egen programvare og data, sier Staale Risa, daglig leder i 24SevenOffice.

Internasjonalt fokus
Gründerne i selskapet så tidlig at det lå et internasjonalt potensial i produktet de utviklet. For å kunne lansere programvaren i utlandet var de imidlertid avhengige av å gjøre lokale tilpasninger i administrasjonssystemet. Dette gjaldt spesielt i de delene av administrasjonsverktøyet som gikk på økonomi. Språket måtte også tilpasses. For mange ville det kanskje være naturlig å starte med det svenske markedet, men 24SevenOffice valgte heller å lansere produktet i Storbritannia først. – Vi så at tilpasninger måtte gjøres uansett hvilket marked vi siktet oss inn mot. Ved å begynne med å utvikle en engelsk versjon av systemet har vi gjort det lettere for oss selv ved kommende lanseringer i andre, fremmedspråklige markeder, sier Risa.

Børsnotering
Etter ti år med videreutvikling og markedsføring av systemet er selskapet nå klart for børsnotering. 22. mai leverte selskapet sin søknad om notering på børsen og Oslo Axess. I forbindelse med børsnoteringen håper selskapet å hente nærmere 100 millioner kroner i en emisjon. Selskapet ønsker blant annet å benytte en utvidet finansiell tyngde til å styrke sin salgsavdeling ved å øke antall selgere fra 10 til 100 innen 2009.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email