Norsk teknologi gjør bygg smartere
Gå tilbake

Norsk teknologi gjør bygg smartere

5. oktober 2017

Med ‘bare’ en koffert skal Caverion gjøre bygg smarte på kun tre timer. Denne nye teknologien er utviklet i Norge og gjør at bygg bl.a. kan ‘fortelle’ når det bruker for mye energi.

Det er ikke tilfeldig at Norge er først av alle 12 land i Caverion-konsernet som lanserer teknologien, for på konsernnivå har nettopp to nordmennene ledet utviklingen.

– Løsningen, som er en del av et konsept hvor både teknologi og service dekker alle tekniske fagområder, har hatt sitt utspring i Norge. Utviklingen er basert på vår ekspertise fra teknisk vedlikehold av over 30.000 bygg og industrianlegg, sier Roar Selland, leder for forretningsutvikling hos Caverion, som i Norge har hovedkontor i Ole Deviks vei 10 på Bryn-Helsfyr.

Løsningen består av trådløse sensorer og mottakere som enkelt monteres på bygget i løpet av noen få timer. Deretter bli data samlet inn, analysert, og presentert for byggeiere i en nettbasert portal.

– Her kan eierne se byggets tilstand i sanntid og sammenligne bygget mot andre tilsvarende bygg. Da kan de se om de f.eks. bruker mer energi enn lignende bygg av samme størrelse, og basert på dette spare kostnader, forklarer Selland.

I løpet av 2018 skal samtlige 12 land i det europeiske konsernet ha lansert både teknologien og servicekonseptet basert på det norskutviklede konseptet.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

(Bilder: Caverion)

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
caverion_smarte_bygg_2 caverion_smarte_bygg_2