Norsk Hydro velger Fujitsu
Gå tilbake

Norsk Hydro velger Fujitsu

31. januar 2017

Fujitsu har signert en global avtale om levering av sikkerhetsløsninger til Norsk Hydro ASA, en av verdens største aluminiumsprodusenter.

Fujitsus løsninger vil hjelpe Hydro med å bygge et solid grunnlag for digitalisering og vekst, og inkluderer en 24-timers Security Incident Response-tjeneste som, kombinert med sikker bruker-verifisering, vil minimere trusler mot Hydros infrastruktur og data.

Den nye seksårige avtalen er en betydelig forlengelse av eksisterende avtaler om levering av IT-tjenester mellom selskapene, der Fujitsu, som i Norge har hovedkontor i Østensjøveien 32 på Bryn-Helsfyr, allerede leverer globale infrastruktur-løsninger for IT til Hydro i 40 land siden 2010.

Som en del av selskapets digitaliseringsstrategi utgjør sikkerhet et betydelig fokusområde for Hydro. For å kunne minimere trusler mot Hydros data og infrastruktur, vil Fujitsus Computer Security Incident Response Team (CSIRT) utføre globale monitorerings- og responstjenester der de vil identifisere og stanse sikkerhetstrusler på 24/7. Fujitsu vil levere tjenester knyttet til Security Information and Event Management (SIEM), sårbarhetsvurderinger, utredelse av trusler, og håndtering av sikkerhetshendelser.

For å kontrollere og sikre brukertilgang til data og IT-tjenester har Hydro valgt Fujitsus PalmSecureTM. Systemet bruker biometri for å skanne blodåremønsteret i brukerens håndflate, og på den måten sikre en rask og svært pålitelig verifiseringsmetode. Hydro bruker allerede Fujitsus PalmSecure på brukerstasjoner ved sine anlegg i Brasil hvor mer enn 2000 ansatte bruker systemet for å få tilgang til egen HR-informasjon på en enkel og sikker måte. Systemet vil også tas i bruk ved Hydros europeiske anlegg i løpet av 2017, der det totale antallet av brukere vil stige til omtrent 4,000.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

(Bilder: Fujitsu)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
fujitsu_palm_secure_1 fujitsu_palm_secure_1 fujitsu_norsk-hydro_global_avtale fujitsu_norsk-hydro_global_avtale