Norges største boligbygger
Gå tilbake

Norges største boligbygger

19. desember 2013

Det er ikke mange som kan like mye om det å bygge hus som Mesterhus. I landets største boligbygger-kjede vet de godt hvor viktig det er både med husets og stedets egenskaper; selv valgte de å huse sitt hovedkontor på Bryn-Helsfyr.

Mesterhus Norge ble etablert i 1970. Det som startet som et samarbeid mellom en gjeng byggmestere for å få bedre prisbetingelser utviklet seg etter hvert til å bli en landsomfattende kjede. Mesterhus er i dag en del av Mestergruppen.

Mestergruppen arbeider i dag blant annet med kjedekonsepter innenfor husbygging og byggevarehandel. Per dags dato består Mestergruppen av blant annet Byggevarekjeden Byggeriet, hyttekonseptet Fjord og Fjellhytter, huskjedene Systemhus og Mesterhus, arkitekt og prosjekterings firmaene Unikus og Klepp prosjektering, samt et titalls øvrige datterselskaper, alle med tilknytning til byggebransjen.

Mesterhuskjeden er organisert som et landsomfattende kjedeforetak av frittstående byggmesterfirmaer, og alle kontrakter inngås med den lokale Mesterhus-byggmesteren som er kontraktsrettslig ansvarlig for alle sine prosjekter.

Flyttet over gata

Ved utgangen av 2013 ligger det an til at Mesterhus blir Norges største boligbygger for 15. året på rad. Omtrent like mange år er det siden kjeden flyttet til sitt nåværende kontor i Nils Hansens vei 2 på Bryn. Det ble ingen lang flyttvei:

– Vi flyttet faktisk fra rett over gata mer eller mindre, fra Brynsveien 11. Det er jo et tegn på at man var fornøyde med området og ønsket å bli værende her, sier kjedeleder i Mesterhus, Raymond Myrland (bildet).

Enkelt med bil

En av grunnene til at både ledelsen og de ansatte trives i området er ifølge Myrland at det er veldig god tilgjengelighet med tanke på bilkjøring.

– Det er veldig greit å komme hit med bil; veldig ofte kjører man mot køen, nesten uansett hvor du kommer fra, så det er veldig praktisk. Det betyr også mye for oss i det daglige, veldig mange av oss er mye ute hos kunder, forhandlere og leverandører og dermed er avhengig av bil, sier han.

Dessuten påpeker han at det er enkelt å motta besøk, i og med at det er så kort avstand fra ringveien og dermed veldig greit å finne frem.

– Vi får mye folk hit, stort sett hver dag, så dette passer oss veldig bra. I tillegg er det alltid godt med parkeringsmuligheter her, og det jeg vet er mange som setter pris på, sier kjedelederen.

Valgte å bli værende

Mesterhus består av en rekke byggmester-bedrifter spredt ut over hele landet, og har i tillegg 6 regionale salgskontorer. Hovedkontoret til Mestergruppen på Bryn teller om lag 50 ansatte, totalt er det ca. 300 ansatte i Mestergruppen fordelt over store deler av landet.

For to år siden skulle hovedkontoret pusses opp, og da dukket spørsmålet opp om kjeden skulle flytte til et nytt sted eller ikke. Det ble gjennomført en avstemning blant de ansatte, og flertallet ønsket å bli værende.

– Et av alternativene var Barcode, i Bjørvika, men valget falt på Nils Hansen Vei 2. Det hadde kanskje en del med parkering å gjøre, men det viser jo også at dette er et attraktivt sted å ha arbeidsplass, forteller Myrland.

(Bilder: Daniel Schmidt, Mesterhus)

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
mesterhus_firmaprofil_1 mesterhus_firmaprofil_1 mesterhus_firmaprofil_2 mesterhus_firmaprofil_2