Norges beste unge rådgiver
Gå tilbake

Norges beste unge rådgiver

27. november 2014

Kim Aleksander Paus er av Rådgivende Ingeniørers Forening kåret til Årets unge rådgiver.

Prisen, som hvert år deles ut av Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF), går til yngre ingeniører som har markert seg som spesielt dyktige, langt ut over hva man kan forvente med den begrensete erfaringen de har.

– Jeg er selvfølgelig stolt og ydmyk. Det har vært viktig for meg å bidra med forskning og tiltak som fører til et skifte i norske kommuners satsing på blågrønne løsninger. Dette er nøkkelen til å møte fremtidens utfordringer, sa Paus (32) etter prisutdelingen.

Kim Aleksander Paus er rådgiver hos COWI, som har hovedkontor i Grenseveien 88 på Bryn-Helsfyr, og er en faglig spydspiss innen overvannshåndtering og blågrønne løsninger i byer. Allerede som 32-åring er han i ferd med å endre fagfeltet for overvannshåndtering i Norge.

Gjennom sitt arbeid med doktorgraden ved NTNU har Paus opparbeidet seg betydelig kompetanse innen fagfeltet overvannshåndtering i Norge. Hans doktorgradsarbeid omhandler spesielt hvordan regnbed som et lokalt og bærekraftig tiltak for overvannshåndtering, kan tilpasses norske forhold.

Paus har flere nasjonale og internasjonale publikasjoner, holder foredrag og veileder studenter. For sitt arbeid har Paus blant annet vunnet den prestisjetunge prisen Peter Stahres Stipendium i 2013. I tillegg til å være en ettertraktet foredragsholder, er Paus engasjert som veileder for studenter ved HiOA.

Prisen «Årets unge rådgiver» består av et diplom, et kunstverk og deltakelse på den europeiske møteplassen for rådgivere, EFCA-konferansen, året etter prisutdelingen. Et grovt anslag utført av Teknisk Ukeblad tilsier at det er rundt 1500 ingeniører under 35 år, som konkurrerte om tittelen.

Kriteriene juryen har vurdert de nominerte etter er bl.a. at de er et faglig fyrtårn og en spydspiss innen sitt område, er nysgjerrig og nyskapende og har gode evner til å kommunisere, slik at kunnskapen blir tilgjengelig for andre.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

Bilder: COWI

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email