Nok et storbygg reiser seg på Helsfyr
Gå tilbake

Nok et storbygg reiser seg på Helsfyr

6. april 2020

Mens Lånekassen som første leietaker overtar sine arealer i nybygget Fyrstikkallálleen 1, meldes det om god fremdrift og viktige milepæler for byggingen av Valle View noen hundre meter unna.

NCC melder om ferdigstilt råbygg og betongelementer til toppetasjen – og at både fasade og tak vil komme på plass i løpet av våren.

Med 360 graders luftig topputsikt over Oslo jobber i disse dager fagarbeidere fra NCC og samarbeidspartnere med betongkonstruksjoner, fasadeelementer og innvendige arbeider i det 22 000 kvm store kontorbygget, som skal bli UDIs nye hovedkvarter når det står ferdig til neste år.

Les også: «UDI til Bryn-Helsfyr: Byggestart for nytt storprosjekt på Valle

–  Siden august i fjor har vi hatt full produksjon med levering og montering av prefabrikkerte betongelementer til råbygget. Alle betongelementer til hvert plan/etasje i råbygget monteres på to uker, forteller prosjektleder Stian Strande Valholm i NCC Building.

Fortsatt ledige arealer

Valle View er andre etappe av flere i NCCs stor kontorprosjekt på Valle ved Helsfyr, der det på kort tid også har kommet en rekke nye boliger, skole, barnehage, matbutikk, treningssenter og flere serveringssteder. Valle View-byggingen ble igangsatt i første kvartal 2019 og har planlagt ferdigstillelse i andre kvartal 2021. 16 000 av byggets 22 000 kvm, tilsvarende ni av 13 etasjer, er leid ut til Utlendingsdirektoratet UDI.

Første etappe i Valle-prosjektet, Valle Wood, sto ferdig sommeren 2019. Bygget er Norges største næringseiendom i massivtre, og er fullt utleid.

Les også: «Fullt hus i Valle Wood»

Valle View vil bli miljøsertifisert på BREEAM Excellent-nivå. Målet for NCC er å minimere miljøpåvirkningen og bidra med verdi for både kunder og samfunn med miljøsertifiserte bygninger, attraktive arbeidsplasser og inkluderende bymiljøer.
Samtidige utvendige og innvendige arbeider

Byggplassens to ruvende kraner er daglig travelt i sving med alternerende løfteoperasjoner av kontorbyggets elementer.

Over 2000 hull- og kompaktdekker samt nesten 1000 betongbjelker- og søyler går med til Valle Views råbygg, de tyngste elementer opp mot 12 tonn. Innimellom betongelementene skal byggets 870 fasadeelementer løftes opp og på plass, med en vekt på ett tonn hver, og som skal kle kontorbyggets 8300 kvadratmeter av store byggets totale fasade på 9300 kvadratmeter.

– Fasadeelementene er prefabrikkert i Latvia, og ved ankomst byggplass heises de raskt opp og skrus fast på bygget i en kjapp og effektiv arbeidsprosess, forteller Valholm.

Samtidig pågår innvendige arbeider i byggets ulike plan med blant annet elektrikere, rørleggere, ventilasjonsteknikere og tømrere­. Det benyttes prefabrikasjon på både ventilasjon og sprinkler for å sikre en effektiv fremdrift.

Løsningsorienterte medarbeidere og samarbeidspartnere

Et internasjonalt orientert og bemannet prosjekt som Valle View må naturlig nok også håndtere de siste ukers spesielle korona-situasjon, slik at produksjonen kan gå som planlagt.

– Som følge av reiserestriksjoner var vi en periode 30 prosent redusert bemannet, men det har foreløpig normalisert seg i det vi går inn i påsken. Leveranser av varer og tjenester påvirkes av det internasjonale bildet, men her har vi gjort en nøye kartlegging av verdikjedene våre og gjør fortløpende tiltak for å sikre at produksjonen og leveranser framover skal bli minst mulig forhindret, sier Valholm.

Så lenge Korona-situasjonen ikke forverres etter påske, er han positiv til at Valle View skal ha «tett bygg» til sommeren, som planlagt, men understreker at vi er i en spesiell situasjon nasjonalt og internasjonalt, hvor ting kan endre seg raskt.

– Heldigvis har vi mange gode og løsningsorienterte medarbeidere og samarbeidspartnere på Valle View, som alle strekker seg langt for å løse de utfordringer som dukker opp, avslutter prosjektlederen.

Mer om Valle View og ledige lokaler her.

Kilde og bilder: NCC

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Valle View Foto NCC Valle View Foto NCC Valle View 2 Foto NCC Valle View 2 Foto NCC Valle View 6 Valle View 6 Valle View 4 Foto NCC Valle View 4 Foto NCC Valle View 5 Valle View 5 Valle View 3 Foto NCC Valle View 3 Foto NCC