Nexans tildeles storkontrakt på undersjøisk umbilical til gassfeltet Marulk Bryn-Helsfyr | Nexans tildeles storkontrakt på undersjøisk umbilical til gassfeltet Marulk
Gå tilbake

Nexans tildeles storkontrakt på undersjøisk umbilical til gassfeltet Marulk

30. november 2010

Nexans, et verdensledende selskap innen kabelindustri, som i Norge har hovedkontor i Helsfyr Panorama på Bryn-Helsfyr i Oslo, har inngått en kontrakt til en verdi av 10 millioner euro med FMC Technologies. I henhold til kontrakten skal Nexans designe, utvikle og produsere en statisk undersjøisk umbilical for styring og kjemisk injeksjon til gassfeltet Marulk på den norske kontinentalsokkelen (NCS).
Dette fremgår av en melding på selskapets web-sider.

FMC Technologies står ifølge meldingen for den undersjøiske utviklingen på Marulk-feltet på oppdrag fra prosjektgruppen for Marulk, som består av Statoil ASA, ENI Norge AS og Dong E&P Norge AS. Feltet ligger i Norskehavet, cirka 30 km sørøst for FSPO-skipet Norne (Floating Production Storage and Offloading) på 365 meters dyp. Det består av to formasjoner, Lysing og Lange, som begge inneholder gass og kondensat. I utgangspunktet omfatter Marulk-prosjektet bare produksjon fra Lysing-formasjonen, som anslås å inneholde utvinnbare reserver tilsvarende cirka 70 millioner fat olje (BOE).

Nexans’ umbilical for styring og kjemisk injeksjon til Marulk skal ifølge meldingen strekkes fra Alve-feltet, som ligger 13,5 km unna. Nexans skal designe, utvikle, anskaffe, produsere, levere, teste og laste ut en skreddersydd statisk umbilical som består av stålrør for væsker og 1,5 kV kraftkabler. Prosjektet skal gjennomføres ved Nexans’ spesialfabrikk for umbilicals, som ligger i Halden, og planlagt levering er våren 2011.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email