Nexans sponser verdensmøte i IEC
Gå tilbake

Nexans sponser verdensmøte i IEC

8. oktober 2012

Nexans, som i Norge har hovedkontor i Helsfyr Panorama på Bryn-Helsfyr, er gullsponsor når Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) er vertskap for International Electrotechnical Commissions (IEC) 76. generalforsamling i Oslo fra 1. til 5. oktober 2012.

I tillegg til å være gullsponsor for arrangementet, er selskapet blant fagekspertene som deltar for å dele kunnskap og styrke samarbeidet over landegrensene.

Standardiseringsarbeid
– Spesielt viktig arbeid er standardisering i regi av IEC, der vi deltar for å sikre vår industrielle virksomhet i Norge ved at produktene, materialene, testmetodene og prosessene våre er og blir tilpasset de rammekrav som settes i de internasjonale standardene. Slik sett bidrar dette arbeidet til at Nexans Norway kan levere produkter i det internasjonale markedet, sier Faglig teknisk leder i Nexans, Ivar Granheim.

Hundre år siden stiftelsen
NEK kan den 24. september 2012 feire at det er nøyaktig hundre år siden stiftelsen. – Vårt selskaps snart 100 årige historie, først som STK, deretter Alcatel og nå Nexans, har vært med på å bidra til at strømmen fra norsk fossekraft har blitt et velferdsgode som alle kan nyte godt av. Den elektrobaserte industriutviklingen henger tett sammen med historien til vårt selskap som kan ta en del av æren for at det ble lys i pæra på 1920-30-tallet, og at telefonen ble allemannseie, sier Granheim.

Deltatt i NEKs styre
Nexans Norway har gjennom flere år deltatt i styret i NEK som representant for elektrodelen i Norsk Industri.

Cirka 1100 delegater fra ca 92 land møtes nå for å diskutere tekniske spørsmål og ledelsesspørsmål og utveksle ideer under verdensmøtet. IEC ble sist arrangert i Norge på 30-tallet og da i samarbeid med Danmark og Sverige, og konferansen er den største som holdes i Norge i år.

IECs hovedmøte i 2012
At Norge og NEK i forbindelse med sitt 100-års jubileum arrangerer IEC sitt hovedmøte i 2012 bidrar til å sette Norge, men også Nexans Norway på det internasjonale kartet som en viktig aktør for elektrotekniske produkter og løsninger.

 

Kilde: www.nexans.no

Bilde av Helsfyr Panorama: Thomas Bjørnflaten, Nye bilder.

 

 

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Foto: nyebilder.no Foto: nyebilder.no