Nexans signerer global 10-årsavtale med BP
Gå tilbake

Nexans signerer global 10-årsavtale med BP

31. august 2012

Nexans, som i Norge har hovedkontor i Helsfyr Panorama på Bryn-Helsfyr i Oslo, inngår tiårig rammeavtale med BP om levering av umbilicals og oppvarming til rørledninger i internasjonale olje- og gassprosjekter.

Den langsiktige avtalen med Nexans’ spesialanlegg i Norge betyr ifølge en pressemelding at BP kan nyte godt av avansert design- og produksjonsteknologi og sikker levering av DEH-systemer og umbilicals til prosjekter over hele verden.

Nexans er en av verdens ledende eksperter på kabelproduksjon. Den globale rammeavtalen med BP International Limited UK gjelder levering av umbilicals, DEH-systemer (elektrisk oppvarming), samt utstyr og tjenester til olje- og gassprosjekter globalt.

Avtalen løper fra 2012 til 2022. Den omfatter design, produksjon og levering av skreddersydde umbilicals som skal transportere fluider, kraft og styrings- og telekommunikasjonstjenester til nye undersjøiske olje- og gassprosjekter, samt DEH-systemer som skal sikre gjennomstrømming i rørledninger.

Nexans har tidligere inngått to rammeavtaler om umbilicals med BP Exploration and Production Inc., den ene i 2003 og den andre i 2009. Disse omfattet umbilical-prosjekter på store vanndyp i Mexicogolfen.

– Vi er svært glade for å ha inngått denne store og langsiktige rammeavtalen om umbilicals og DEH-systemer med BP. Avtalen befester Nexans’ posisjon i det internasjonale markedet som en viktig strategisk leverandør av undersjøiske systemer for krevende olje- og gassprosjekter offshore. Det uttaler Ragnvald Graff, salgs- og markedsdirektør i Nexans’ Hybrid Underwater Cables Division, i meldingen.

– Dokumenterte tekniske og organisatoriske ferdigheter, etablert produksjonskapasitet som gjør det mulig å oppfylle de tidsmessige kravene til produksjonen, samt kvalitetsbevissthet og en god HMS-kultur er viktige årsaker til at vi ble tildelt denne siste avtalen med BP, sier han.

 

Bilde av Helsfyr Panorama: Thomas Bjørnflaten, Nye bilder.

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Foto: nyebilder.no Foto: nyebilder.no Foto: nyebilder.no Foto: nyebilder.no