Nexans leverer strømkabler til Thailand
Gå tilbake

Nexans leverer strømkabler til Thailand

11. februar 2008

Nexans har signert kontrakt for levering av strømkabler i Thailand for 8 millioner euro. 33kV sjøkabel skal installeres for å gi nye strømfordelinger til øyer i Krabi-provinsen.

Paris, 6. februar 2007 – Nexans, verdens ledende kabelprodusent, har signert en kontrakt på 8 millioner euro fra Italian-Thai Development (ITD) for leveranse av flere nye 33 kV sjøkabelforbindelser mellom øyene i Krabi-provinsen i Sør-Thailand, langs kysten av Andamanhavet. Prosjektet, på vegne av Thailands Provincial Electricity Authority (PEA), er for forlengelse av 33 kV sjøkabel til Koh Siboya, Koh Pu, Koh Phi Phi Don, Raile Bay og Koh Lanta i Krabi-provinsen.

Prosjektet i Krabi-provinsen er del av en overordnet plan for å utvikle infrastrukturen for elektrisk kraft i Thailand, med spesifikt fokus på å sørge for økt kapasitet og forbedret sikkerhet vedrørende kraftforsyning til øyene. Bakgrunn for prosjektet er Thailands raske vekst i turisme, noe som skaper stor økning i elforbruket – PEA antyder at kraftbehovet forventes å øke med 10 til 15 prosent per år i årene som kommer.

For dette prosjektet leverer Nexans to lengder, i alt 33,3 km, av 3-leder 33 kV PEX-isolert sjøkabel, med et integrert fiberoptisk element. En av kablene, 3,8 km, med et tverrsnitt på 120 mm2, blir brukt til kryssingen av Raile Bay. Resten av kabelen, med et tverrsnitt på 185 mm2, blir brukt til å etablere tre forbindelser mellom øyene Koh Pu, Koh Phi Phi Don og Koh Siboya – total lengde på rundt 27 km, i tillegg til kabelforbindelsen på 2,5 km til Koh Lanta.

“Nexans’ sterke historiske nærvær og tidligere meritter i prosjekter for Thailands PEA var nøkkelfaktorer for å vinne denne kontrakten” sa Patrick Barth, Managing Director for Nexans’ høyspenningsaktiviteter. Han la til: “Vi har nettopp fullført en stor kontrakt for dem, der vi var del av et konsortium med ITD, med levering av en 24 km, 115 kV kobling mellom fastlandet og Koh Samui-øya.”

33 kV sjøkabler blir produsert på Nexans’ fabrikk i Halden, og blir levert i oktober 2008. De blir installert av ITDs maritime avdeling

Kilde: Nexans

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email