Nexans lanserer kablingskonsept for kommunikasjon over kobberkabel
Gå tilbake

Nexans lanserer kablingskonsept for kommunikasjon over kobberkabel

29. september 2008

Nexans, som har hovedkontor på Bryn-Helsfyr i Oslo, lanserer to nye kablingskonsept for kommunikasjon over kobberkabel. Utviklingen viser at kobberkabel har kapasitet til å støtte frekvenser opp mot 1000MHz og vil møte behovet for høyhastighetskommunikasjon langt inn i fremtiden. Dette ifølge en melding fra selskapet.

De to nye systemene lanseres for ytterligere å styrke Nexans posisjon i det norske markedet som leverandør av et bredt og komplett leveringsprogram av kundetilpasset infrastruktur. Lanseringen følger de nylig ratifiserte standarder for nye kobberklasser:

Klasse EA (Kat. 6A)
(TIA 568B.2-10, Cat6A og ISO/IEC 11801, Class EA)
Kategori 6A (500MHz) standarden er utviklet for å støtte 10 Gigabit løsninger

Klasse FA (Kat.7A )
(ISO/IEC 11801, Class FA).
Kategori 7A (1000MHz) er utviklet for å støtte 40 Gigabit løsninger.

LANmark-6A

Datasentre vil benytte 10G innen 5 år
Mer en 80 % (kilde BSRIA*) av datasentere tror at de vil benytte 10 Gigabit innen 5 år, for å møte krav til mer båndbredde, større kapasitet og mer elektronikk. Nexans er med sine produkter klar for denne utviklingen med LANmark-6A Zero Risk. Løsningen baseres på skjermede produkter som sikrer støyimmunitet fra fremmed krysstale(Alien crosstalk). LANmark-6A er en svært kosteffektiv løsning sammenlignet med f.eks. fiberoptiske løsninger.

Redusert installasjonskostnad
LANmark-6A tilbyr opptil 3 konnektorpunkter på kanaler helt ned til 12 meter, noe som gir systemet stor fleksibilitet og god arealutnyttelse. LANmark-6A innehar vesentlig bedre skjermingsegenskaper enn kravet i standarden. Felttesting av fremmed krysstale er derfor ikke påkrevd, noe som reduserer installasjonskost markant. P.g.a. kabelens konstruksjon opptar denne mindre plass og tåler mindre bøyeradius enn uskjermede 10 Gigabit løsninger. Skjermede Kat. 6A kabler er enklere å installere,

LANmark-7A

Forberedt for fremtiden
Nexans har utviklet LANmark-7A for å møte et forventet behov for 40 Gigabit løsninger. LANmark-7A er en revolusjonerende løsning som tilbyr kapasitet opp mot 50 Gigabit.

Dobbel båndbredde
Ved bruk av LANmark-7A kabel og den unike GG45** kontakten oppnås dobbel båndbredde(fra 500 til 1000MHz) og halvering av krysstale sammenlignet med kategori 6A løsninger. GG45 er også unik ved at det kan benyttes eksisterende patche-snorer inntil det er behov for Kategori 7A.

LANmark-6A og 7A vil være tilgjengelig fra september 2008.

* BSRIA; uavhengig konsulent, test og forskningsorganisasjon.
** GG45 er en tilbakekompatibel hybrid kontakt som er en RJ45 kontakt når det benyttes Kategori 5/6/6A patche-snorer, og blir en Kategori 7A kontakt når det benyttes GG45 patche-snorer.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email