Nexans inngår samarbeid med Sumitomo Electric i Europa
Gå tilbake

Nexans inngår samarbeid med Sumitomo Electric i Europa

8. desember 2008

Nexans og Sumitomo Electric Industries, Ltd. (SEI) offentliggjør at de har blitt enige om å samarbeide om fiberoptiske landkabler i Europa. Avtalen innbefatter spesielt utbygging av FTTH (Fiber til Heimen) -nett og mer generelt FTTx- applikasjoner, i følge en pressemelding fra Nexans.

Innen rammen av avtalen har SEI også inngått en joint venture avtale med Nexans om å ta over 40 % av aksjekapitalen i Opticable, et heleiet datterselskap av Nexans, lokalisert i Belgia. Opticable designer og produserer fiberoptiske kabler til landbasert telekomutbygging. Denne transaksjonen skal godkjennes av konkurransemyndighetene og forventes sluttført tidlig i 2009.

Sumitomo Electric Industries Ltd. (SEI)
SEI er en stor produsent av elektriske kabler, optisk fiber og komponenter. Selskapet er blant verdens fem ledende fiberprodusenter og anerkjent som verdensledende innen FTTH-relatert teknologi.

Økt aktivitet i europeisk marked
Gjennom investeringen i Nexans’ datterselskap, Opticable i Belgia, vil SEI samarbeide med Nexans om å øke aktiviteten for begge selskaper i det voksende europeiske FTTH-markedet. Kombinasjonen av Nexans’ produksjonsfasiliteter og kompetanse og SEI sin kapasitet innen produksjon av optiske fibre og FTTH teknologi er forventet å bringe stor tilleggsverdi til det europeiske FTTH-markedet.

Strategisk trekk for ytterligere vekst i FTTH-markedet
– Denne avtalen utgjør siste del av Nexans’ nye strategi innen telekom. Etter salget av fabrikken i Santander, Spania hvor det ble produsert telekom kopperkabel, styrker nå Nexans sin posisjon i det voksende FTTH-markedet. Ved å inngå et samarbeid med Sumitomo, som er en av de ledende aktørene i bransjen, øker Nexans innsatsen innen forskning og utvikling samt produksjonskapasiteten slik at vi kan møte de europeiske teleaktørene i deres utbygging med førsteklasses fiberoptisk kabelteknologi og løsninger, sier Pascal Portevin, direktør for Strategic Operations i Nexans, i pressemeldingen.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email