Nexans bringer internett til regnskogen
Gå tilbake

Nexans bringer internett til regnskogen

22. april 2016

Nexans Norway skal levere fiberkabler til Connected Amazon-programmet i Brasil – vil koble millioner av mennesker til Internett.

Målet med Connected Amazon-programmet er å levere en Internett-forbindelse av høy kvalitet til delstaten Amazonas. Dette er ikke bare for å koble 4 millioner innbyggerne til Internett, men også legge til rette for telemedisin, fjernundervisning og større samhandling mellom helse-, sikkerhets- og trafikktjenester.

Det totale prosjektet omfatter 7700 km kabler som skal koble sammen 52 lokalsamfunn via fem separate kabelanlegg. På grunn av det unike miljøet i Amazonas skal kablene skal plasseres i og under elveleier. Programmet er ett av verdens største undersjøiske fiberprosjekter, og 275 km med norskproduserte Nexans-kabler skal legges i elveleier mellom Coari og Tefé.

– Dette prosjektet vil gjøre mer enn å koble urfolk til Internett. Det vil føre til investeringer, bedre helsetjenester og bedre tilgang til undervisning i områder som hittil har vært isolert. Vi er stolte over å kunne hjelpe til med å bringe teknologi til regnskogen i Amazonas, sier Ragnar Vogt, salgs- og markedsdirektør i Nexans Norway.

Nexans, som har hovedkontor i Helsfyr Panorama på Bryn-Helsfyr, leverer kabler som ikke slipper ut skadelige stoffer i det sårbare økosystemet i elvene, og som dermed ikke gir skadevirkninger på miljøet. Dermed kan prosjektet dekke lokalsamfunnenes behov, samtidig som det bevarer det ømfintlige økosystemet i regnskogen i Amazonas.

Brasil er rangert som nummer fire i verden med tanke på antall brukere som har tilgang til Internett , og dette tallet vil vokse med dette prosjektet, som vil koble urfolk og elvesamfunn i Amazonas til Internett.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email