Nexans bidrar til elektrisk mobilitet
Gå tilbake

Nexans bidrar til elektrisk mobilitet

30. juni 2017

149 ladestasjoner fra norske Nexans vil bli installert og administrert i 61 kommuner – i Frankrike!

Den franske regionen Ardenne-Métropole har valgt Nexans, som i Norge har hovedkontor i Innspurten 9 på Bryn-Helsfyr, til å installere og vedlikeholde 149 offentlige ladestasjoner for elbiler. Beslutningen gjenspeiler de folkevalgtes ønske om å innføre elbilkollektiv i de 61 kommunene regionen består av, som et supplement til dagens tilbud om kollektivtransport.

I forbindelse med at lovgivning om Frankrikes overgang til fornybar energi ble vedtatt i august 2015, ønsket Ardenne-Métropole å innføre et bærekraftig mobilitetsprogram basert på bildeling i det relativt tynt befolkede området. Hovedmålet er å gjøre innbyggerne mindre avhengige av biler og dermed redusere mobilitetskostnadene.

Nå vil regionen få installert grupper av ladestasjoner rundt om i de 61 kommunene, noe som gjør prosjektet til det største av sitt slag i Frankrike når det gjelder omfang og variasjon i bruksområder.

Nexans har siden 2010 jobbet med å utvikle konkrete løsninger for nettverk og elektrisk mobilitet, noe som gjør konsernet til en viktig aktør i utviklingen av miljøvennlige løsninger. Ladestasjonene vil ha en berøringsskjerm som er koblet til bildelingsplattformen, og bilene vil bli tilgjengelige for brukere som legger inn en bestilling. I tillegg vil hver gruppe ladestasjoner bli utstyrt med et system for dynamisk belastningsstyring som sikrer mest mulig effektiv bruk av energi.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

(Bilder: rgbstock.com)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email