NCC sparker i gang Barnas Byggeskole
Gå tilbake

NCC sparker i gang Barnas Byggeskole

15. august 2017

70 glade og forventningsfulle barn startet mandag på NCCs årlige Barnas Byggeskole. Gjennom uken får de lære de mest grunnleggende innen håndverkerfaget.

Denne uken samler NCC 70 barn til Barnas Byggeskole fordelt i Oslo og i Asker. Målet er å inspirere og å gi en forsmak på hva bransjen kan by på.

– Dette blir veldig gøy, roper kommunikasjonssjef i NCC Tor Heimdahl til barna som deltar på årets Barnas Byggeskole. – I dag og ut uka så skal vi være snille med hverandre, vi skal passe på hverandre og bygge masse fint, fortsetter han.

For 12. året på rad gjennomfører NCC, som har hovedkontor i Østensjøveien 27 på Bryn-Helsfyr, Barnas Byggeskole og som kombinerer sommeraktiviteter og praktiske fag. Tidligere tilbakemeldinger viser at både jenter og gutter snekrer som aldri før i etterkant av byggeskolen. Etter en kort innføring begynte barna å stille spørsmål og er interesserte i fagområdet, noe som er svært inspirerende for NCC.

Gjennom Barnas Byggeskole har NCC «utdannet» over 1000 barn de siste 12 årene. I løpet av byggeskolen får barna, som er fra 7 til 12 år, kjennskap til bygg- og anleggsfag, realfag, bærekraft og helse, miljø og sikkerhet.

NCCs miljøprofil gjenspeiles i valg av materialer og håndtering av avfall og er integrert i «undervisningen», som en naturlig del av byggefaget. Og selvfølgelig blir det en del tid til fribygging, lek og moro! I Oslo samarbeider byggeskolen i år med Trasop skole og i Asker med Vettre skole.

Med kyndig hjelp fra håndverkere i NCC skal barna i løpet av uken også bygge en stor utendørs undervisningsbenk til elvene ved Trasop skole og en gapahuk til Vettre skole.

Hvordan ser verden ut om 100 år?

NCC er i disse dager helt i startfasen på massivtreprosjektet Valle Wood på Helsfyr. I den forbindelse skal barna på byggeskolen få fantasere om hvordan verden vil se ut om 100 år. Til slutt skal dette tegnes, og alle tegningene skal samles i en tidskapsel, som graves ned utenfor Valle Wood. Barna skal selv være tilstede og den høytidelige nedleggelsen skjer på torsdagen i byggeskoleuken.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

Bilder: NCC

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
ncc_barnas_byggeskole_2017_2 ncc_barnas_byggeskole_2017_2 ncc_barnas_byggeskole_2017_3 ncc_barnas_byggeskole_2017_3