NCC rehabiliterer Pollfjelltunnelen
Gå tilbake

NCC rehabiliterer Pollfjelltunnelen

10. mai 2012

NCC Construction, med hovedkontor i Helsfyr Panorama på Bryn-Helsfyr i Oslo, har skrevet kontrakt med Statens vegvesen om rehabilitering av deler av Pollfjelltunnellen på fylkesvei 868 like nord for Furuflaten i Lyngen kommune.

Ifølge en pressemelding fra selskapet er kontaktssummen på ca 69 millioner.

Tunnelen har en lengde på 3230 meter, og dette oppdraget består av rehabilitering av 600 meter av tunnelen. Arbeidet innebærer utvidelse av tverrsnittet, ny permanent sikring og etablering av ny vann og frostsikring med brannsikring. I tillegg skal det legges ny drenering, bygges ny kjørebane og etableres nytt elektrisk anlegg inklusive fire nye vifter.

I anleggsperioden legges trafikken ut på en omkjøringsvei, fra 1. juni til 1. november. Det sikrer flyt i arbeidet, samtidig som sikkerheten for bilistene ivaretas.

– Vi er fornøyd med å bli tildelt dette oppdraget. Tidsmessig passer det meget bra i forbindelse med en veitunnel vi har under bygging på Senja. Med dette prosjektet får vi god utnyttelse av våre ressurser i fylket, sier distriktssjef Tor Nordstrøm i NCC i meldingen.

(Foto: www.ncc.no)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email