NCC kjøper OKK Entreprenør
Gå tilbake

NCC kjøper OKK Entreprenør

28. juni 2012

NCC, som i Norge har hovedkontor i Helsfyr Panorama på Bryn-Helsfyr i Oslo, kjøper OKK, som har en solid markedsposisjon i Oslo, Asker og Bærum, Buskerud og Vestfold.

Ifølge en pressemelding fra NCC, som sikter mot lønnsom vekst, innebærer denne avtalen en vesentlig styrking av NCCs byggvirksomhet på Østlandsområdet

OKK har en sterk posisjon i sine geografiske områder, det er et velrenommert og anerkjent selskap med lang og stolt historie. Sammen med sine datterselskaper er OKK komplette og dyktige på næringsbygg, bolig, rehab og byggservice.

– Selskapet vil komplementere NCC svært godt, som fra før har en sterk posisjon i Hedmark, Østfold, Akershus og Oslo. Vi har lenge ønsket å styrke oss på Østlandet, og vi svært fornøyde med denne avtalen. OKK vil være viktige for vår videre vekst, sier administrerende direktør Peter Gjørup i NCC Construction AS i meldingen.

– Vi har sett etter en partner eller ny eier som kan bidra til videre vekst i OKK. Vi har en sterk lokal markedsposisjon og gjennom NCC har vi funnet et selskap med finansielle muskler, høy kompetanse og et verdigrunnlag vi deler. En sammenslåing med NCC vil skape spennende muligheter og utfordringer for vår organisasjon, sier styreleder Kristian Sveen i OKK Entreprenør AS.

Vekstpotensial
OKK har gjennom flere år vist gode resultater, selskapet og datterselskapene har solid kompetanse og et verdigrunnlag som sammenfaller med NCCs. Til sammen tegner det godt for fremtiden.

– Med OKK-organisasjonen integrert i NCC får vi optimal størrelse til å kunne utvikle oss effektivt og målrettet på Østlandet, sier Gjørup.

Etter kjøpet vil NCCs byggvirksomhet på Østlandet bestå av ca. 600 personer, hvorav 350 kommer fra OKK.

Oppkjøpet forutsetter Konkurransetilsynets godkjenning.

Personbildet: Administrerende direktør Peter Gjørup i NCC Construction AS (Foto: Nyttingnes)

Bilder av Helsfyr Panorama: Thomas Bjørnflaten, Nye bilder.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Foto: nyebilder.no Foto: nyebilder.no Foto: nyebilder.no Foto: nyebilder.no