Fortsetter Valle-utbyggingen ved Helsfyr
Gå tilbake

Fortsetter Valle-utbyggingen ved Helsfyr

1. september 2021

NCC har inngått kontrakt med Union Eiendomskapital, på vegne av fondet UREF II Holding, om bygging av Valle Vision ved Helsfyr i Oslo. Kontorbygget skal sertifiseres til BREEAM Excellent og blir på totalt 23.500 kvadratmeter. Valle Vision blir det tredje byggetrinnet NCC gjennomfører i Valle-prosjektet.

Kontraktsverdien er på MNOK 511. Dette fremgår en pressemelding fra NCC.

– Etter tilbudsutsendelse blant tre ulike entreprenører er det meget gledelig å se at NCC Building svarte godt på oppgaven, viste entusiasme samt utøvde profesjonalitet i alle ledd hva gjelder pris, kvalitet og trygghet for leveransen. Vi som byggherre gleder oss til byggestart og videre samarbeid for å realisere et flott byggeprosjekt, sier Lars-Erik Wogsted i Union.

Les også: «Leier 8000 kvm i nytt bygg på Helsfyr»

Valle Vision vil bestå av 14 etasjer samt 2 underetasjer med blant annet garasjekjeller. Kontorlokalene blir moderne med åpent landskap og et funksjonelt og pent uttrykk i alle fellesarealer. I første etasje etableres det en restaurant og i andre etasje blir det møteromsenter. Planlagt oppstart er 3. kvartal 2021 med ferdigstillelse 3. kvartal 2023.

-Det er svært gledelig at vi har gitt Union det konkurransemessig beste tilbudet for bygging av Valle Vision. Etter å ha gjennomført to svært moderne og banebrytende kontorbygg i trinn 1 og 2 har vi på plass en svært profesjonell og optimalisert prosjektorganisasjon. Nå ser vi frem til fortsettelsen, sier Roger Nygård, leder for NCC Building Norge.

Byggetrinn 1 og 2, Valle Wood og Valle View, ble gjennomført med NCC Property Development som byggherre. Disse to prosjektene samt byggetrinn 3 og 4 ble solgt til Union Eiendomskapital i 2019. Valle View ble ferdigstilt i andre kvartal i år.

Les også: «Landbruksdirektoratet til Valle View»

Uttrykket i Valle Vision står i stil med de to andre byggene og flere av NCCs samarbeidspartnere og leverandører blir med videre også i dette byggetrinnet. VDC gjennom NCC Prosjektstudio har vært en sterk suksessfaktor på tidligere byggetrinn, og vil være sentralt i det videre arbeidet med Valle Vision.

– Vi gleder oss til å ta med oss den digitale erfaringen fra de siste prosjektene inn i NCC Prosjektstudio, og dra nytte av dette i gjennomføringen av Valle Vision. Vi legger opp til en god og effektiv prosjekteringsprosess gjennom aktiv bruk av ICE, tydelig målstyring og involverende planlegging i prosjektet, sier Markus Stellander, Head of Department Stor-Oslo, NCC Building.

Prosjektet gjennomføres i en totalentreprise. Kontrakten ordreregistreres i forretningsområdet NCC Building Nordics i 3. kvartal i år.

Personbildet: Signerte Valle Vision: Lars-Erik Wogsted, Union og Roger Nygård, NCC. Illustrasjoner: Goldbox.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email