NCC får storkontrakt
Gå tilbake

NCC får storkontrakt

29. januar 2016

NCC har blitt tildelt en generalentreprisekontrakt av Forsvarsbygg for bygging av nye lokaler på Haakonsvern.

Kontrakten, som har en verdi på ca. 150 millioner kroner, omfatter oppføring av Marinejegerkommandoens nye bygg på Haakonsvern. Det skriver NCC, som har hovedkontor i Østensjøveien 27 på Bryn-Helsfyr, i en pressemelding.

– Vi gleder oss til å komme i gang med byggingen av dette prosjektet nå. Vi er trygge på at NCC vil gjøre en god jobb for Forsvarsbygg, sier Bjørn Tore Rognstad, prosjektsjef i Forsvarsbygg.

I planleggingen har Forsvarsbygg lagt vekt på at det skal være et nøkternt og fleksibelt bygg og at oppvarming skjer via lokal sjøvarme. Det betyr betydelig billigere og langt mer miljøvennlig varme enn ved bruk av konvensjonelle el – og oljekjeler. I prosjektet benyttes digitale bygningsinformasjonsmodeller (BiM), noe som bedrer informasjonsflyt og reduserer risikoen for byggefeil.

– Vi ser frem til å starte opp arbeidet og ønsker å takke Forsvarsbygg for tilliten de har vist oss, sier distriktssjef Skjalg Lund i NCC.

Siden grunnarbeidene allerede er gjennomført vil byggingen kunne starte innen noen få uker. Estimert ferdigstillelse for prosjektet er høsten 2017.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

(Illustrasjon: Momentum Arkitekter)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email