NCC etablerer jentenettverk
Gå tilbake

NCC etablerer jentenettverk

12. juli 2017

Med et jentenettverk for yrkesarbeidere ønsker NCC å etablere et fora hvor kvinner kan dele erfaringer og gi hverandre råd.

NCC Industry, som har hovedkontor i Østensjøveien 27 på Bryn-Helsfyr, ønsker også å bruke nettverket til å få innspill på hvordan selskapet kan legge arbeidsforholdene best mulig til rette for kvinnelige yrkesarbeidere i et mannsdominert yrke.

– Vi har behov for dyktige yrkesarbeidere i vår organisasjon og vi mener mangfold på arbeidsplassen er viktig og skaper et bedre arbeidsmiljø for alle. I første omgang fokuserer vi på å være en attraktiv arbeidsplass også for kvinner. Derfor har vi etablert et nettverk for våre kvinnelige yrkesarbeidere, sier Joar Caspersen, administrerende direktør i NCC Industry i Norge.

Det er selvfølgelig bedriftens ansvar å legge forholdene til rette for at kvinner skal ha en god arbeidsdag, men Caspersen er sikker på at enkelte spørsmål kan være vanskelig å prate om med sin egen leder. Derfor ønsker selskapet å legge forholdene til rette for at kvinnene skal kunne ha et fora hvor spørsmål og problemstillinger bringes inn av jentene og de sammen finner gode løsninger.

Den første samlingen ble gjennomført i midten av juni og det ble raskt klart at et forum, hvor de kvinnelige fagarbeiderne får dele sine erfaringer, kan være et verktøy for å bringe opp problemstillinger som kan bidra til å legge forholdene bedre til for kvinner.

– Vi er en mannsdominert bransje og vi ser at jentene i vår virksomhet kan ha behov for å kunne snakke med andre jenter om deres arbeidshverdag og hvordan ting løses i en travel arbeidshverdag, sier Caspersen.

På bildet sees sammen med Caspersen deltakere i jentenettverket, fra venstre Renate Nielsen, Vanja Fagerstrand, Janne Espedal, Kristin Lasen Grimstad og Kristina Karsson (Foto: Tor Heimdahl/NCC).

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email