NCC bygger ny E18 mellom Homstvedt og Melleby
Gå tilbake

NCC bygger ny E18 mellom Homstvedt og Melleby

21. mai 2012

NCC Construction Norge, med hovedkontor i Helsfyr Panorama på Bryn-Helsfyr i Oslo, er tildelt kontrakten for bygging av ny E18 i Østfold, strekningen Homstvedt-Melleby.

Byggetiden er to år og kontrakten er på MNOK 389, ifølge en pressemelding.

– Denne avtalen viser at NCC er svært konkurransedyktig på kompliserte prosjekter. Utbyggingen blir krevende, blant annet på grunn av dårlige grunnforhold, sier distriktssjef Marianne Brudevold Eek (bildet) i NCC Construction.

Den nye delen av E18 skal gå gjennom skog og jordbruksområder, samt at det også skal bygges tunnel.

Strekningen Homstvedt-Melleby blir 4,3 kilometer lang, med to, tre og fire felt. Tunnelen blir 150 meter, og får tre felt. Totalt skal det bygges fire nye broer. I prosjektet inngår det store masseforflytningsarbeider, som vil bli gjennomført av Carl C. Fon AS, et heleid datterselskap av NCC Construction Norge.

Homstvedt-Melleby er ifølge meldingen en del av ”Østfoldpakken”, som innebærer oppgradering av E18 i retning fra Oslo mot grensen til Sverige. E18 i Østfold er en av hovedferdsselsårene mellom Norge og Sverige og inngår i det Nordiske tringel, ”Stockholm-København-Oslo”. Den nye E18 vil bli bygget utenom tettstedene, og målet er økt trafikksikkerhet.

Fra 1. januar 2012 er alle nye byggeplasser i NCC Construction ”grønne byggeplasser”. Grønn Byggeplass setter blant annet strenge krav til energieffektive løsninger, effektiv avfallshåndtering og bruk av kjemiske produkter.

– Grønn Byggeplass er et viktig virkemiddel i vår visjon om å være det ledende selskapet innen bærekraftig utvikling – økonomisk, sosialt og miljømessig, sier leder for Miljø og energi i NCC Construction, dr.ing Sigrid Strand-Hanssen, i meldingen.

Arbeidene vil starte i løpet av sommeren 2012. Frist for ferdigstillelse er sommeren 2014.

 

Bildet: Marianne Brudevold Eek. Foto: Jarle Nyttingnes

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
_MG_3183 _MG_3183