NCC bygger miljøbygg for Watrium Eiendom
Gå tilbake

NCC bygger miljøbygg for Watrium Eiendom

24. april 2012

NCC Construction Norge, med hovedkontor i Helsfyr Atrium på Bryn-Helsfyr i Oslo, er tildelt kontrakt for oppføring av nytt miljøbygg i en totalentreprise.

Ifølge en pressemelding fra selskapet er Linstow Eiendom byggeleder i prosjektet. Kontorbygget får svært høy miljøstandard, og skal sertifiseres BREEAM Excellent. Kontraktprisen er ca. MNOK 220.

Prosjektet Sandstuveien 70 ligger sentralt til ved Ryen i Oslo. Ferdigstillelse er i oktober 2013.

-Linstow har valgt et svært spennende og ambisiøst miljøprosjekt og vi er glad for å bli valgt som entreprenør. Dette er det andre miljøbygget vi er tidelt på litt over to måneder i Oslo. Det viser at vår kompetanse og satsing på miljøbygg er etterspurt i markedet, sier distriktssjef Marius Tunstad i NCC Construction Norge, i meldingen.

Blant miljøtiltakene i Sandstuveien 70 er energibrønner med varmepumper, solcellepanel på taket og materialer som vil bidra til et termisk tregt bygg. Dette er tiltak som reduserer behovet for varme og kjøling.

Kravene til moderne miljøbygg er strenge og god planlegging er derfor avgjørende. I prosjekteringsarbeidet er VDC, Virtual Design and Construction, derfor et sentralt verktøy.

-Både byggherre, entreprenør og andre involverte får høy felles forståelse av et prosjekt når planleggingen kan visualiseres i 3D modeller, og disse enkelt kan utveksles elektronisk, sier Tunstad.

Arbeidet med Sandstuveien 70, bygg B1, er delt opp i to entrepriser. Den første entreprisen var arbeidet med spunting og utgraving. Denne delen av arbeidet, som også gjennomføres av NCC Construction, avsluttes i juni 2012 med kontraktpris på MNOK 11.

Grønn byggeplass
Fra 1. januar 2012 er alle nye byggeplasser i NCC Construction ”grønne byggeplasser”. Grønn Byggeplass setter blant annet
strenge krav til energieffektive løsninger, effektiv avfallshåndtering og bruk av kjemiske produkter.

-Grønn Byggeplass er et viktig virkemiddel i vår visjon om å være det ledende selskapet innen bærekraftig utvikling – økonomisk, sosialt og miljømessig, sier leder for Miljø og energi i NCC Construction, dr.ing Sigrid Strand-Hanssen i meldingen.

Fakta om Sandstuveien 70:

Totalt ca. 9.500 kvm. kontorbygg, med to parkeringsetasjer på tilsammen 4.000 kvm

Byggherre er Linstow Eiendom, som forvalter og utvikler eiendommen på vegne av Watrium Eiendom AS

Arkitekt er Lund Hagem Arkitekter AS

Skal klassifiseres som BREEAM Excellent

Utføres i en totalentreprise av NCC Construcion.

 

Bildet: Marius Tunstad, NCC Construction AS. (Foto: NCC)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email