NCC bygger datasenter i Stavanger
Gå tilbake

NCC bygger datasenter i Stavanger

15. mars 2012

NCC Construction Norge, med hovedkontor i Helsfyr Panorama på Bryn-Helsfyr i Oslo, skal bygge Green Mountain Data Centre på Rennesøy, nord for Stavanger.

Ifølge en pressemelding er samlet kontraktssum 60 millioner kroner.

– Vi er svært tilfreds med tildeling av denne kontrakten. Vi har definert Rogaland som et vekstmarked for NCCs anleggsvirksomhet og dette er et område hvor vi besitter høy kompetanse, sier distriktssjef Henning Simonsen i NCC Construction.

Prosjektet består av å bygge om de gamle fjellhallene på Rennesøy til datalagringshaller. Arbeidene vil starte umiddelbart og skal pågå i et halvt år.

NCC er tildelt kontrakt for grunn og betongarbeidene, samt koordineringsansvar for øvrige bygningsarbeider.

Grønn byggeplass
Fra 1. januar 2012 er alle ny byggeplasser i NCC Construction ”grønne byggeplasser”. Grønn Byggeplass setter blant annet krav til energieffektive løsninger, effektiv avfallshåndtering og bruk av kjemiske produkter.

– Grønn Byggeplass er et viktig virkemiddel i vår visjon om å være det ledende selskapet innen bærekraftig utvikling – økonomisk, sosialt og miljømessig, sier leder for Miljø og energi i NCC Construction, dr.ing Sigrid Strand-Hanssen, i meldingen.

NCC bygger også data hall Lulelå i Sverige for Facebook på 28 000 kvadratmeter.

Bildet: Green Mountain Data Centre (Illustrasjon: Infrarati)

 

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email