NAF: Feil med «rushtidsavgift» på kollektivreiser
Gå tilbake

NAF: Feil med «rushtidsavgift» på kollektivreiser

23. april 2012

Ruter vil sette opp prisene på kollektivreiser i rushtiden. – Her må Oslo kommune og Akershus fylkeskommune gripe inn, mens staten må bidra med finansiering.

Det sier kommunikasjonssjef Inger Elisabeth Sagedal i NAF, som har hovedkontor i Østensjøveien 14 på Bryn-Helsfyr, i en pressemelding.

Oslo-området står overfor en formidabel befolkningsvekst. Derfor må kollektive løsninger satses på, kombinert med utbygging av gode og trygge innfartsparkeringer. Et godt kollektivtilbud er også avhengig av riktige priser.

– Økning av prisene i rushtiden, vil signalisere det stikk motsatte. Blir det for dyrt å reise kollektivt, velger folk bilen påpeker Sagedal.

Ruter argumenterer ifølge meldingen med at de vil spre de reisende slik at de får bedre dekning på avganger andre tider på døgnet.

– Det er ikke slik at folk selv velger når de jobber. Greit nok at mange har fleksible jobber, men det gjelder ikke alle og det er grenser for hvor mye fleksibilitet folk har i hverdagen. Her må Oslos politikere kjenne sitt ansvar og sørge for at dette ikke blir gjennomført, avslutter Inger Elisabeth Sagedal.

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email