Nå starter utviklingen av en ny, levende bydel på Bryn-Helsfyr
Gå tilbake

Nå starter utviklingen av en ny, levende bydel på Bryn-Helsfyr

4. november 2015

Nok en viktig milepæl på veien mot en ny og levende bydel i Bryn-Helsfyr-området er nådd. NCC har kjøpt tomteområde på Valle Hovin av Vålerenga Kultur og Idrettspark AS for å utvikle 60.000 kvadratmeter kontor bestående av opptil fem kontorbygg.

Det kom frem på en felles pressekonferanse i regi av NCC og Vålerenga ved NCCs hovedkontor i Østensjøveien 27 på onsdag.

– Gjennom dette tomtekjøpet har NCC gjort det mulig for Vålerenga å realisere vår drøm om egen stadion. NCC var tidlig med i prosessen rundt planleggingen av nytt stadionområde og har vært en solid støttespiller, både faglig og finansielt, for Vålerenga gjennom hele prosessen, sa Tom Krøning, styreformann i Vålerenga Kultur og Idrettspark AS.

Gravearbeidene for det som skal bli Vålerengas egen stadion og hjemmebane, med 18.000 tribuneplasser og en ny skole, er i gang. Selve byggingen starter 4. januar 2016, og stadion og skole skal være ferdig til skolestart etter sommerferien i 2017.

«Etter 104 år får Vålerenga endelig sin egen stadion. Dette er fantastisk, og gir stort håp og viktig inspirasjon for framtida«, sa daglig leder Stig-Ove Sandnes i Vålerenga Fotball Elite. Sammen med Krøning beskrev han mulighetene som store og viktige – ikke bare idrettslig for alle deler og nivåer av Vålerenga, men også miljømessig for området og hele byen.

Selvaag Bolig har på sin side planer om å bygge ca 375 boliger fordelt på fire hus nær stadion. Salget av leiligheter i det første huset har startet, og interessen skal være god.

Med NCCs tomtekjøp på plass ligger altså alle formaliteter til rette også for utviklingen det som kan bli totalt 60.000 kvm næringsarealer fordelt på kontor og noe handel på gateplan. Selskapet kan starte byggingen allerede i 2016 dersom de får leietakere – og i så fall trolig kunne levere ferdigstilt bygg i 2018.

NCC har lenge vært en sentral aktør i utviklingen av Bryn-Helsfyr-området, og har vært deltaker i omdømmeprosjektet Bryn-Helsfyr-samarbeidet siden det ble startet i 2001. Selskapet har tidligere utviklet og bygget blant annet Fyrstikktorget, Helsfyr Panorama og sitt prisbelønte hovedkontor i Østensjøveien 27, som sto ferdig i desember 2013.

– For oss i NCC er det spennende å kunne være en del av denne områdeutviklingen. Vårt mål er at Valle Hovin med sin nye stadion, nytt boligområde, barnehage, skole og nye arbeidsplasser vil bli en bærekraftig og levende bydel, sa Manne Aronsson, administrerende direktør NCC Property Development.

I tillegg til moderne kontorlokaler planlegges det ulike handels- og servicetilbud på gateplan i de nye byggene.

Kontorbyggene sertifiseres i henhold til miljøsertifiseringssystemet BREEAM NOR. Dette innebærer et økt fokus på inneklima, økologi, livssyklus, avfall, samt energi- og vannforbruk.

– Med nærheten til nye Vålerenga stadion og servicetilbudene som vil finnes der, kollektivknutepunkt og samtidig nærhet til sentrum mener vi det nye kontorområdet vil være attraktivt i leiemarkedet. Byggene vil samtidig ha en god profilering mot motorveien og stadionområdet, sier Aronsson.

Bilder:

Områdeskisse: NCC/Lund + Slaatto Arkitekter

Bilder fra pressekonferansen: Foto: Bryn-Helsfyr.no

Illustrasjon av Vålerenga stadion: Vålerenga

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Valle pressekonf 1 Nov 2015 Valle pressekonf 1 Nov 2015 Valle pressekonf 2 Nov 2015 Valle pressekonf 2 Nov 2015 Valle pressekonf 3 Nov 2015 Valle pressekonf 3 Nov 2015 Valle pressekonf 4 Nov 2015 Valle pressekonf 4 Nov 2015 Vålerenga stadion Vålerenga stadion Valle pressekonf 6 Nov 2015 Valle pressekonf 6 Nov 2015