Nå går T-banens linje 2 og 3 øst for Helsfyr igjen
Gå tilbake

Nå går T-banens linje 2 og 3 øst for Helsfyr igjen

4. september 2023

Den gode tilgjengeligheten via kollektivt er både gjenopprettet og forbedret når du fra og med mandag 4. september igjen kan reise med T-banen på linje 2 og 3 øst for Helsfyr.

Det er et storprosjekt Sporveien har jobbet intenst med under stengeperioden for T-banen. Blant annet er det på Østensjøbaneprosjektet blitt bygget en helt ny trasé og en helt ny tunell for T-banen mellom Hellerud og Brynseng stasjon, som øker farten fra 30 km/t til 50 km/t på nye skinner gjennom nybygde Hellerudtunnelen. Prosjektet skal også medføre mindre støy og bedre tilgjengelighet i nærområdet.

– Jeg vil ønske alle hjertelig velkommen tilbake og si tusen takk for tålmodigheten i en periode som jeg vet har vært krevende for mange, sier Bernt Reitan Jenssen, administrerende direktør i Ruter, i en pressemelding.

Les også:  «Snart gjenåpner østensjøbanen mellom Brynseng og Hellerud stasjon» 

Mer enn 162.000 ekstra avganger

Fra 18. mai til 4. september har buss erstattet T-banens linje 2 og 3 øst for Helsfyr. Også linje 4 var påvirket i 12 dager i forbindelse med oppgraderinger av det som opprinnelig ble bygd som trikketrasé. I løpet av perioden er det kjørt mer enn 162.000 bussavganger knyttet til avviket. I tillegg er det satt inn en rekke ekstra avganger med beredskapsbuss.

– Det har periodevis vært svært vanskelig for bussene å komme fram i et trafikkert område. Med tiltak som trafikkregulering, skilting og synlig politi har ting gått seg til. Så lenge fremkommeligheten for buss har vært god, så har avvikstrafikken fungert god. Uansett er vi helt avhengig av tålmodighet fra alle dere som reiser, så igjen, tusen takk, sier Bernt Reitan Jenssen.

Mer tilgjengelig for alle

T-banen vil etter oppgraderingen kunne kjøre raskere og stillere på strekningen mellom Brynseng og Hellerud stasjon. Samtidig som Sporveien har koblet ny tunnel og ny bru til T-banenettet er sju stasjonene langs linje 3 oppgradert for å bedre den universelle utformingen.

Les også: «Gammel t-banetrassé blir ny turvei mellom Brynseng og Hellerud stasjon»

– Det er så viktig. Ved å benytte denne stengingen til blant annet å minske gapet mellom tog og plattform, fortsetter vi den viktige jobben for å gjøre kollektivtrafikken mer tilgjengelig for alle, sier Bernt Reitan Jenssen

(Foto: Bryn-Helsfyr-samarbeidet)

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email