Nå åpnes nytt, stort buldresenter på Bryn
Gå tilbake

Nå åpnes nytt, stort buldresenter på Bryn

22. september 2016

«Buldring» er klatring i vegg uten tau. Snart åpner Klatreverket, som i 2006 startet Norges største klatresenter på Torshov, et nytt, stort buldresenter i Brynsveien 5 på Bryn-Helsfyr. Lokalet er på ca 500 kvm og har en takhøyde på hele 6-7 meter. Her skal det bli plass til at hele 100 ivrige buldrere utfolder seg samtidig.

Her er en videosnutt med en sniktitt på byggingen og hvilke utfordringer veggene vil by på.

 

– Vi jobber på spreng for å åpne det nye buldresenteret nå i oktober. Planen er at senteret vil åpne kl 07.00 om morgen for å imøtekomme de som vil buldre før jobb, og holde åpent til kl. 23.00 på hverdager. Lørdag og søndag vil vi holde åpent fra kl. 09.00 til 20.00, sier Dag Cappelen Papazian i Klatresenteret.

Han understreker at det på Bryn kun er snakk om buldring, det vi si klatring uten tau.

– Vi ønsker både drevne og ferske buldrere – så vel som de som er nysgjerrige på sporten – velkommen til det nye senteret på Bryn. I tillegg til gode fasiliteter håper vi på å skape en hyggelig møteplass. På sikt er tanken å etablere en liten café der for å stimulere ekstra til et godt sosialt miljø, sier Dag. Han tilføyer at brukerne vil kunne benytte samme klippekort som ved senteret på Torshov.

Om Buldring:
Buldring er en type klatring som foregår uten tau over tjukkaser – og som blir stadig mer populær i Norge. Buldring kommer fra det engelske ordet for kampestein, ‘boulder’ og sporten heter der ‘bouldering’. Det er en sport med mye fokus på teknikk og styrke, gjerne eksplosiv styrke, siden det gjerne kun dreier seg om noen få bevegelser/flytt. Klatring med tau er mer en utholdenhetssport, i sportsklatring er typisk rutene mellom 10 og 30m lange. Om man klatrer i fjellet kan rutene selvfølgelig være mye lenger, men da er rutene stykket opp i taulengder på ca 50 meter, slik at man får seg noen pust i bakken innimellom. (Kilde: klatreverket.no)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Buldring 5 Buldring 5 Buldring 6 Buldring 6 Buldring 7 Buldring 7 Buldring 8 Buldring 8 Buldring 1 Buldring 1 Buldring 3 Buldring 3 Buldring 4 Buldring 4 Buldring 9 Buldring 9 Buldring 10 Buldring 10