Mitt skip er lastet med…
Gå tilbake

Mitt skip er lastet med…

6. november 2014

Nexans’ kabelskip på vei til Mallorca lastet med verdens lengste treleder sjøkabel.

Kabelen vil opprette en ny 100 MW kraftforbindelse mellom Mallorca og Ibiza. Med sine 119 km er dette verdens lengste tre-fase PEX-sjøkabel med en vekt på nær 7000 tonn. For å kunne ta om bord og installere kabelen har Nexans, som har sitt norske hovedkontor i Helsfyr Panorama på Bryn-Helsfyr, sitt eget kabelskip gjennomgått en større oppgradering.

REE, Red Eléctrica de España, operatøren av det spanske kraftsystemet og eieren av kraftnettet, har bestilt kabelforbindelsen mellom Ibiza og Mallorca til en verdi av om lag 750 millioner NOK. Prosjektet er den siste fasen i et prosjekt som skal knytte Balearene til kraftnettet på den Iberiske halvøya. Når det er ferdig vil øyene få en mer pålitelig kraftforsyning, økt effektivitet og reduserte utslipp.

Den 119 km lange kabelen, som er designet, produsert og skal installeres av Nexans, har ”state-of-the-art” PEX-isolasjon. Den vil sette to verdensrekorder, for både den lengste tre-fase høyspente (132 kV) vekselstrøms (AC)- forbindelse, og den dypeste, på 800 meter.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

(Bilder: Nexans)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email