Miljøkompetanse ga NCC Alcoa-kontrakt
Gå tilbake

Miljøkompetanse ga NCC Alcoa-kontrakt

11. januar 2016

NCC Construction er tildelt kontrakt av Alcoa Norway for utbygging og oppgradering av deres kaianlegg i Mosjøen.

I oppdraget inngår også miljømudring av sjøbunnen og sikker deponering av massene. Det skriver NCC, som har hovedkontor i Østensjøveien 27 på Bryn-Helsfyr, i en pressemelding.

– NCC har sammen med utvalgte underentreprenører kunnet tilby Alcoa et team med solid bygg- og miljøerfaring. Vi skal tilby bærekraftige løsninger for våre kunder, og er svært tilfreds med å tegne en viktig kontrakt med en internasjonal kunde på dette området, sier distriktssjef Tor Nordstrøm i NCC.

I tillegg til etablering av 215 meter ny kaifront skal Alcoas eksisterende kaianlegg på 280 meter oppgraderes, og forsterkes med ny spunt i hele dets lengde. Både Alcoas eksisterende og nye kaianlegg skal kobles sammen med eksisterende kommunal kai. Sjøbunnen i Mosjøen er forurenset etter tidligere industrivirksomhet. På oppdrag for ny eier, Alcoa, vil NCC gjennomføre omfattende miljømudring og rensing av sjøbunnen utenfor kaiområdet.

Kontrakten har en verdi på 205 millioner kroner og forventet byggestart er månedsskiftet februar-mars 2016, og med ferdigstilles oktober 2017.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

Illustrasjon: NCC

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email