Menn dobbelt så kostnadsbevisste ved mobilbruk
Gå tilbake

Menn dobbelt så kostnadsbevisste ved mobilbruk

18. april 2012

Dobbelt så mange menn som kvinner tenker på økte mobilkostnader i utlandet når de bruker mobiltelefon betalt av arbeidsgiveren. Det viser enn undersøkelse gjennomført av Infact for teknologiselskapet Aastra, med norsk hovedkontor i Østensjøvein 39/41 på Bryn-Helsfyr.

Iflge en pressemelding fra selskapet er menn også langt mer dedikerte til å finne trådløse nett i utlandet. 26 prosent av mennene oppgir dette, mot bare 13 prosent av kvinnene.

Tallene er hentet fra en landsdekkende undersøkelse gjennomført  i januar. Totalt deltok 1896 i undersøkelsen, hvorav 902 av respondentene oppga at de både hadde mobiltelefon og at de brukte denne i utlandet.

Bjørn Inge Lindhjem, administrerende direktør i Aastra, er ikke overrasket over forskjellene og tror det bunner i at menn generelt er mer opptatt av teknologi enn kvinner.

– Jeg tror ikke jeg fornærmer noen med påstanden om at menn er mer interessert i teknologi enn kvinner. Det er mer nærliggende å tro at menn har en større bevissthet rundt hvilke økonomiske konsekvenser det kan gi dersom man ikke skrur av data-roaming og annen datatrafikk når man kommer til et annet land, sier han i meldingen.

– Roaming-utgifter anses ofte som en fast kostnad, som bedriften betaler uten å stille kritiske spørsmål. De verste utgiftssmellene med mobilbruk i utlandet kan unngås gjennom å deaktivere funksjoner som automatisk nedlaster datatrafikk, men dette velger trolig bare dem som er på feriereise. Er du på tjenestereise vil du ha tilgang til e-posten, inkludert vedlegg og da kan det blir dyrt, sier han.

Færre kvinner bruker mobilen på tjenestereise
Undersøkelsen viser også at menn er langt mer ivrige brukere av mobiltelefonen som arbeidsverktøy i utlandet. 24 prosent av alle de spurte oppgir at de bruker mobiltelefonens internett-tilgang i jobbsammenheng i utlandet. Hele 31 prosent av mennene sier at de bruker mobiltelefonen i jobbøyemed, mens så få som 17 prosent av kvinner benytter seg av mobilens internettoppkobling når de er på jobb utenfor Norge.

– Det er igjen nærliggende å peke på menns interesse for teknologi som en forklaring på tallene. Hvis man ikke vet hvordan man skrur av og på roaming-muligheten på mobiltelefonen er det lettere å ikke benytte den, og på en del smarttelefoner er ikke dette så lett som man skulle tro, sier Lindhjem og avslutter:

– I telefonibransjen generelt er det dessverre en klar overvekt av menn og dette tror jeg gjenspeiler fagområdet vi jobber med som er teknologisk knyttet til telefoni. Ingenting hadde vært bedre enn hvis flere kvinner hadde vist interesse for faget vårt, sier Lindhjem.

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
6143526755_99bd049481 6143526755_99bd049481