Lowell kjøper Fortums kreditthåndteringsvirksomhet
Gå tilbake

Lowell kjøper Fortums kreditthåndteringsvirksomhet

20. juli 2020

Kreditthåndteringsselskapet Lowell, med norgeskontor på Bryn-Helsfyr i Oslo, kjøper kreditthåndteringsselskapet Solvencia av Fortum.

Dette fremgår av en fellesmelding fra Fortum – et av Europas ledende energiselskaper og Lowell – Europas nest største kreditthåndteringsselskap, i Norge representert med kontorer i Brynsveien 14.

Les også: «Økt trivsel og mobilitet i nybygg på Bryn.

Avtalen inkluderer kontrakt om innfordringstjenester, som betyr at Lowell overtar innfordringen knyttet til Fortums salg av strøm i Norden. Samarbeidet vil effektueres over de neste månedene.

I tillegg til kontrakt om innfordringstjenester, kjøper Lowell Fortums heleide norske kreditthåndteringsselskap Solvencia AS, som per i dag 75 ansatte. Transaksjonen krever ingen offentlig godkjenning og ambisjonen er at oppkjøpet gjennomføres i september.

– Vi ser frem til å inngå et samarbeid med en ledende energileverandør som Fortum. Vi mener at vårt fokus på solide prestasjoner, eksepsjonell kundeopplevelse og data og analyseverktøy, kombinert med markedsledende tilnærming til bærekraft og compliance er et vinnende konsept i en bransje preget av sterk konkurranse, sier Johan Agerman, CEO i Lowell Norden.

Med dette oppkjøpet vil Lowell Norden, ifølge Lowells egne beregninger, bli det nest største kreditthåndteringsselskapet innen energisektoren i Sverige og Finland, og nummer tre innen energisektoren i Norge. Dette er i tillegg til å være markedsledende innen finanssektoren i Finland, Sverige og Danmark.

EY og Advokatfirmaet Selmer har bistått som Lowells rådgivere i denne transaksjonen.

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
eCkUAr6g (1) eCkUAr6g (1) Q-poy31w Q-poy31w gmLrv4Qw gmLrv4Qw