Logica og Reitan Servicehandel inngår strategisk samarbeid
Gå tilbake

Logica og Reitan Servicehandel inngår strategisk samarbeid

17. september 2008

Bryn-Helsfyr-selskapet Logica Norge og Reitan Servicehandel har i dag inngått et strategisk samarbeid, og avtalen har en verdi på 325 MILL NOK (£30,4 MILL), fordelt over en femårsperiode. Samtidig har Logica kjøpt Aureus Data, et selskap eid av Reitangruppen, som har en stor og spennende kundeportefølje innenfor varehandel. Aureus Data har 44 medarbeidere og omsatte i 2007 for ca. 58 millioner kroner.

– Det har vært spennende å følge Reitangruppens utvikling og vekst gjennom vårt samarbeid med Reitan Servicehandel, sier Tor Malmo, administrerende direktør i Logica Norge, i en pressemelding fra selskapet.

– Å få fornyet tillit, samt en utvidelse av vårt strategiske samarbeide som de to avtalene innebærer, er veldig inspirerende. Logica vil med dette få en samlet fagkompetanse som gjør at vi med kombinert styrke vil kunne ta en strategisk posisjon ovenfor våre kunder innen varehandel, sier Malmo videre.

– For Reitangruppen er det viktig å ha fokus på vår kjernevirksomhet, sier skandinavisk IT-direktør i Reitan Servicehandel, Olav Næss. – Når vi overdrar Aureus Data til Logica, og samtidig får utnyttet samlet stordriftsfordel hos Logica og sikret at nøkkelpersoners kompetanse ivaretas, er dette en ”vinn – vinn” situasjon for alle tre selskaper. Logica har gjennom årene vist å kunne understøtte Reitan Servicehandels ambisjoner og vekst. Med Logica sin størrelse og posisjon, samt tilstedeværelse i de markedene som er viktig for Reitangruppen fremover, ser vi på Logica som en strategisk partner ved inngåelse av dagens avtaler, sier Næss.

– Innenfor det fagområdet vi i Aureus Data har fokusert på, er det stort potensial for videre vekst. Vår kompetanse vil styrke Logica sin posisjon inn mot varehandel, noe jeg ser på som en stor mulighet både for ansatte og kunder, sier Jarl Farstad, administrerende direktør i Aureus Data.

– Inngåelsene av driftsavtalen med Reitan Servicehandel og overtagelsen av Aureus Data understøtter Logica overordnede strategi, – å tilføre våre kunder forretningsverdi gjennom strategisk partnerskap, avslutter administrerende direktør Tor Malmo i Logica.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email