Lindorff kjøper gjeldsportefølje fra Deutsche Bank
Gå tilbake

Lindorff kjøper gjeldsportefølje fra Deutsche Bank

29. mars 2012

Lindorff, som i Norge har hovedkontor i Fyrstikkalleen 1 på Bryn-Helsfyr i Oslo, har kjøpt en portefølje fra Deutsche Bank og inngått en toårig avtale for kjøp av fremtidig misligholdt gjeld til en verdi av mer enn 200 millioner euro.

Selskapet er er ledende i Europa innen betalingsoppfølging og relaterte tjenester, med mer enn 100 års historie.  Dette er ifølge en pressemelding det største kjøpet av misligholdt gjeld i Europa de siste ti årene, og det største for Lindorff noensinne.

– Avtalen styrker Lindorffs posisjon som ledende tilbyder av betalingsoppfølging og relaterte tjenester til europeiske banker, og representerer en viktig milepæl for vår vekst i Europa. Vi er stolte av at Deutsche Bank har valgt Lindorff som partner i denne viktige transaksjonen, sier Endre Rangnes, administrerende direktør i Lindorff, i meldingen.

– Lindorff Tyskland er kjent for å behandle kundene med respekt. For bankens kunder betyr dette at de vil ha større mulighet til å tilbakebetale gjeld, forklarer Michael Schäfer, direktør for Lindorff Tyskland.

Lindorff var også det første selskapet i Tyskland innen betalingsoppfølging som mottok the Fair Collection Certificate fra den anerkjente organisasjonen TÜV.

At Lindorff har investert tungt i teknologi og kompetanse kommer ifølge meldingen banken til gode.

Lindorff er med det også en pådriver til å profesjonalisere det tyske betalingsmarkedet. I tillegg har Lindorff nylig signert en avtale med Barclays i Spania, samt kjøpt et av de ledende spanske selskapene innen betalingsoppfølging, Reintegra Comercial España. Selskapet er et heleid datterselskap av Santander Group.

– Avtalen bekrefter at Lindorff er det foretrukne selskapet for de store europeiske bankene som søker profesjonelle partnere med god løsningsgrad og høy etisk standard, sier Endre Rangnes.

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email