Lexmark inngår strategisk samarbeid med Pitney Bowes
Gå tilbake

Lexmark inngår strategisk samarbeid med Pitney Bowes

19. november 2008

Lexmark, som har sine norske kontorer på Bryn-Helsfyr i Oslo, har i følge en pressemelding inngått en strategisk samarbeidsavtale med verdens ledende leverandør av papirbehandlingsløsninger, Pitney Bowes. Formålet er å stå bedre rustet mot et stadig mer homogent skriver- og kopimaskinmarked.

Hans Arvid Rønning, markedsdirektør i Lexmark Norge, sier det de siste årene har vært økt etterspørsel etter samkjørte skriver- og kopimaskinleveranser. Noe som i praksis betyr at det stilles høyere krav til nettverks- og integrasjonskompetanse. – Via Pitney Bowes’ omfattende nettverk vil nå kunne levere komplette løsninger for dokumentbehandling på landsbasis, sier han.

– Vi er stolte over at landets største uavhengige kopimaskinleverandør har valgt Lexmark for å gjøre produktporteføljen komplett. I praksis betyr dette at det nå blir enklere for kundene å få levert skreddersydde systemintegrasjoner, samt teknisk service satt i et mer komplett system. Noe som er i tråd med vår strategi ”Print Less – Save More”, legger han til.

Utfyller hverandre
Rune Hansen, salgsdirektør i Pitney Bowes, sier den tradisjonelle skriverleverandøren og kopimaskinleverandøren har operert i hvert sitt marked. – Vi møtes stadig oftere som konkurrenter hos en og samme kunde med forskjellige tilnærminger. Skriverleverandørene produserer flerfunksjonsmaskiner mens kopimaskinleverandørene produserer skrivere. Med dette strategiske samarbeidet åpner det seg opp helt nye markedsmuligheter da vi kan dra nytte av hverandres spisskompetanse for å levere enda mer komplette tjenester, sier han i pressemeldingen.

Pitney Bowes har hovedsakelig satstet på SMB-markedet. Samarbeidet med Lexmark gir selskapet innpass i større bedrifter og organisasjoner. Øyvind Sann, administrerende direktør i Pitney Bowes, sier dette på alle måter er en vinn-vinn situasjon.

– Vi gir Lexmark tilgang på vårt omfattende nettverk og serviceapparat, mens vi får innpass i serverrommene til større bedrifter. Sammen vil vi styrke hverandres markedsposisjon, sier han.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email