Lanserer «venneleiligheter» – en smart, økonomisk og sosial boligløsning
Gå tilbake

Lanserer «venneleiligheter» – en smart, økonomisk og sosial boligløsning

12. april 2021

I det innovative boligprosjektet Fyrstikkbakken 14 ved Bryn er det et motto «at man får mer sammen». Etter knallsalg av leiligheter i de første trinnene lanseres Venneleiligheter – et helt nytt boligkonsept for førstegangskjøpere og andre som ønsker å leve akkurat passe sosialt.

Med 9 av 10 leiligheter solgt i første og andre trinn, ble nylig trinn tre av fire lagt ut for salg i det mye omtalte boligprosjektet i den grønne åssiden ved Bryn.

Beliggenheten rett nedenfor rekreasjonsområdene ved Nordre Skøyen Hovedgård, og få minutter unna kollektivknutepunkt, skoler og andre fasiliteter i Bryn-Helsfyr-området, gjør sitt til den gode interessen i boligmarkedet.

Les også: «Godt salg av leiligheter i Fyrstikkbakken – planlegger byggestart før sommeren»

En verdensnyhet

Prosjektet fortsetter å utforske fremtidens boformer – og vise i praksis hva det mener når det kaller seg innovativt og nytenkende. I dette trinnet er nemlig 11 av totalt 42 leiligheter øremerket såkalte Venneleiligheter. Venneleiligheter er leiligheter med flere eiere.

Konseptet er basert på en rekke undersøkelser som viser at svært mange ønsker seg boligløsninger basert på deling – noe som svært få boligprosjekter har tilbudt i praksis.

Les også: «Høy interesse i boligmarkedet – lanserer neste salgstrinn».

«Venneleilighetene er perfekt for deg som trenger en smart vei inn i boligmarkedet og for deg som vil leve litt mer sosialt, eller bare prøve noe nytt», skriver prosjektet på sine websider.

Konseptet gir beboerne mulighet til å dele på godene, utgiftene og hyggelige øyeblikk i hverdagen – og består av Deleleiligheter og Tvillingleiligheter. Deleleilighet er en leilighet som eies av flere, mens Tvillingleilighet er to leiligheter med et deleareal i mellom seg.

Deleleiligheter

Deleleilighetene er myntet på dem som vil bo sammen med gode venner men ha sitt eget private, lydisolerte rom – med eller uten eget bad avhengig av leilighetstype. For optimal plassutnyttelse leveres det oppfellbar seng til soverommene.

Her deler beboerne i leiligheten på kjøkken, stue og balkong.

Det er tre hovedtyper av Deleleiligheter; Duett, Triplett og Kvartett, som du kan lese mer om her.

Tvillingleilighet

Tvillingleilighetene passer for dem som både vil ha egne og delte arealer. I en Tvillingleilighet, som er satt sammen av to leiligheter, får du både en selvstendig leilighet med egen inngang – kombinert med et deleareal bestående av stue/kjøkken og balkong.

Det er mulighet for inntil to ekstra rom i delearealet, eksempelvis for gjesterom, hjemmekontor eller barnerom for skilte par med felles barn. Det er også mulighet for en ekstra balkong.

Tvillingleiligheten kommer i tre varianter, som du kan lese mer om her.

Alle beboerne kan dessuten bruke de såkalte Delemeterne, det vil si fellesarealene i boligprosjektet, eksempelvis taktrerasse med sauna, gjesteleiligheter, selskapslokale med eget kjøkken og sykkelverksted med vaskepunkt.

Hvordan det fungerer med finansiering, forkjøpsrett, andel og annet kan du lese om her.

Byggestart sommeren 2021

Fyrstikkbakken 14 AS er eid 50/50 av Birk & Co AS og AF Eiendom. Prosjektet inngår i FutureBuilt-programmet som har mål om 50 prosent reduksjon i klimagasser. Det består av totalt 163 leiligheter fordelt på 4 boligblokker med underliggende parkeringskjeller og tilhørende grøntarealer med forbindelse til nærområdet. Det ligger nær offentlige funksjoner som T-bane, tog, barnehager og skoler, og er FutureBuilts første kommersielle boligprosjekt i massivtre.

Nylig med ble det inngått byggeavtale med AF Nybygg, med planlagt byggestart før sommeren.


Illustrasjonsbilder: 3D estate

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email