Landbruksministeren klippet snoren
Gå tilbake

Landbruksministeren klippet snoren

27. mars 2017

Norsk spisskompetanse sørger for å dekke nordmenns appetitt for Cottage Cheese og Gresk Yoghurt.

I forrige uke ble nye TINE Meieriet Frya offisielt åpnet av landbruksminister Johan Georg Dale. Det er nordmenns etterspørsel etter fettfattige og proteinrike produkter som ligger bak TINEs utbyggingen på Frya, tidenes industrisatsing i Gudbrandsdalen med en investeringsramme på nær 400 millioner.

Norske Skala AS, som har hovedkontor i Grenseveien 92 på Bryn-Helsfyr, har vært totalleverandør av prosesslinjer og automasjon, og prosjektering og montasje. Selskapet er ledende leverandør av tekniske tjenester, prosessutrustning, emballasje og forbruksartikler til norsk næringsmiddelindustri. Dermed er det norsk spisskompetanse innen både engineering og automatisering som sørger for at forbrukerne kan få dekket sin økende appetitt for bl.a. Cottage Cheese og Gresk Yoghurt.

TINE Meieriet Frya vil være det første større anlegget som tar i bruk en ny generasjon styringssystem for matindustrien. Løsningen er utviklet spesielt for at operatøren skal kunne ta informerte og gode valg under styringen av produksjonen, med sikte på lavest mulig forbruk av innsatsfaktorer som energi, vann og vaskemidler, og samtidig oppnå minst mulig produkt-svinn.

Montasjeperioden gikk over 7 måneder og det er installert 63 nye pumper, langt over 1000 nye automatiske ventiler og 8 km med rør. Leveransen omfatter også tanker produsert av Skala.

På bildet sees konsernsjef Hanne Refsholt, Tine, landbruksminister Johan Georg Dale og Skalas administrerende direktør Steinar Spydevold, som kan glede seg over et nyanlegg som sikrer arbeidsplasser og nye markedsmuligheter for norske landbruksprodukter.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

Bilder: Skala

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
skala_ tine_frya_2 skala_ tine_frya_2 skala_ tine_frya_klippetsnoren__2 skala_ tine_frya_klippetsnoren__2