Lager «karantene-tv» for barna
Gå tilbake

Lager «karantene-tv» for barna

31. mars 2020

Hva gjør man når barnehagene er stengt, og både barna og de ansatte må være hjemme? Kreative ansatte ved Valle Hovin idrettsbarnehage startet egne tv-sendinger for barna.

– Vi har mange dyktige medarbeidere hos oss, som er vant til å være kreative å tenke selv, sier Silje Alvheim, styrer i barnehagen, i et intervju med Barnehage.no.

Hun forteller at de nesten daglige tv-sendingene for de 108 barna kom igang som resultat av en idédugnad blant de ansatte.

Produksjonen av programmet de kaller «Valle Hovin barnehages Karantene-TV» beskrives som et godt lagarbeid, der personalet hver dag lager og sender inn sekvenser de tenker er gøy å ha med – og en står for klippingen.

– Tanken vår var å samle barna og oss gjennom sosiale medier, og vi ser at det er fint for barna å ha noe de kjenner igjen i hverdagen. Det er tydelig at dette er noe som blir satt pris på, sier hun.

Valle Hovin idrettsbarnehage holder til i Intility Arena, Vålerenga Fotballs hjemmestadion midt i den nye bydelen Valle i Bryn-Helsfyr-området. Barnehagen, som er Ulnas 20. barnehage – og første idrettsbarnehage, åpnet dørene til de flotte lokalene i januar 2018.

Les også: «Valle Hovin barnehage offisielt åpnet»

Innholdet de ansatte lager et svært variert – og slår virkelig an hos barna. Silje Alvheim forteller om positivt engasjement og kan anbefale lignende initiativ til andre barnehager.

– Tilbakemeldingene og engasjementet dette har skapt er supert. Det er gøy. Man må bare by på seg selv, noe som kanskje er det største utfordringen. Men når man ser hva dette betyr for barna, så er det verdt det, sier hun til Barnehage.no

Også daglig leder i Ulna, Laila Haugen, er veldig begeistret for det flotte initiativet.

– Det er så gøy at det er noe positivt som skjer. Her har barnehagen tatt initiativ til selv, og det er kjempegøy og se responsen blant foreldre og barn. Det at de fortsatt har barnas beste i fokus, og ivaretar de barna som nå er hjemme og har en annerledes hverdag, det er kjempefint! Her er det alt fra forklaringer på hvorfor barnehagen er stengt, til tips om aktiviteter man kan gjøre hjemme. Vi er veldig imponert, sier hun til Barnehage.no.
Alle de flotte episodene kan sees på barnehagens Facebookside.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Valle Hovin barnehage-TV Valle Hovin barnehage-TV Valle Hovin barnehage-TV8 Valle Hovin barnehage-TV8 Valle Hovin barnehage-TV4 Valle Hovin barnehage-TV4 Valle Hovin barnehage-TV6 Valle Hovin barnehage-TV6 Valle Hovin barnehage-TV2 Valle Hovin barnehage-TV2