Lærerutdanning hos NCC på Bryn-Helsfyr
Gå tilbake

Lærerutdanning hos NCC på Bryn-Helsfyr

19. november 2007

Kilde: http://www.nho.no

Klasserommet ble nylig erstattet med entreprenørbedriften NCC for seks lærerstudenter. De er positivt overrasket over hvor mye de har med seg tilbake til skolebenken.

NCC har i flere år tatt imot studenter fra lærerutdanningen ved Høgskolen i Oslo. I august ble dette formalisert gjennom en partnerskapsavtale mellom HiO og NCC, NHO og Byggenæringens Landsforening (BNL).

NCC tilbød arbeidsplasser og veiledning utenfor klasserommet. De har intervjuet lærlinger, lærere og rådgivere, skrevet oppgaver og blitt husvarme i NCCs lokaler på Helsfyr i Oslo. Denne praksisen ble gitt som et alternativ til å overta driften av en hel skole i to uker – som vanligvis er en populær form for praksis blant tredjeårsstudentene.

Caroline Aurora Grevstad er klar: – Dette var superbra. Det var lystbetont og engasjerende. Vi må ta opp tråden neste år.

Et umiddelbart ønske som gledet Arnt Vidvei, leder for Kompetanse og Opplæring i NCC Skolen – NCCs kompetansesenter. Ikke minst likte han studentenes ønske om å bringe lærdommen fra næringslivet inn i en senere jobbsammenheng i skolen.

– For meg er det aktuelt å relatere dette til det å være lærer, på rådgiversiden i skolen etter hvert, sier Sandra Lynn Amble.

Yrkesveiledning

Og det har nettopp vært en viktig målsetning med partnerskapsavtalen – å gi studentene en forståelse av næringslivets rolle i samfunnet og et bedre grunnlag for å gi realistiske yrkes- og utdanningsveiledning til elever i grunnskolen.

De to ukene ble oppsummert og evaluert fra studentenes side, sammen med NCC, HiO og NHO, i begynnelsen av november.

– Det ser ut til at de har fått mye ut av praksisen etter bare to uker, sier utdanningsrådgiver i NHO Oslo og Akershus, Tone Knutsen.

Men selv om studentene var samstemt positive til erfaringene, er det også rom for forbedringer. Ikke minst bedre forberedelser, slik at de i større grad vet hva de går til ved en slik alternativ praksis.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email