Scandic Helsfyr får ny eier – utvides nå til det største Scandic-hotellet i Norge
Gå tilbake

Scandic Helsfyr får ny eier – utvides nå til det største Scandic-hotellet i Norge

10. januar 2020

Storebrand Eiendomsfond Norge KS kjøper Scandic Helsfyr av Eiendomsspar. Hotellet er for tiden under utvidelse og vil bli Scandics største hotell i Norge når det står ferdig høsten 2020.

Hotellet, som ligger sentralt ved Valle, Intility Arena og kollektivknutepunktet Helsfyr vil da ha 450 rom, en stor kurs- og konferanseavdeling, restaurant, bar, treningsrom og andre fasiliteter.

«Bryn-Helsfyr er et av Oslos raskest voksende områder med en rekke utviklingsprosjekter innenfor kontor og bolig. Scandic Helsfyr ligger blant annet i direkte tilknytning til Valle Wood-prosjektene og Hovinenga», skriver Storebrand og Eiendomsspar i en pressemelding om transaksjonen.

– Kjøpet er i tråd med fondets mandat og vekststrategi, og innen et spennende eiendomssegment hvor Storebrand har ønsket en større tilstedeværelse. Scandic Helsfyr ligger i et raskt voksende urbant område med godt kollektivtilbud, og er strategisk plassert mellom Oslo lufthavn og Oslo sentrum. Vi har tro på at vårt utvidede samarbeid med Scandic blir fruktbart, og at utvidelsen av hotellet er i tråd med utviklingen av Bryn-Helsfyr som område, sier leder for Storebrand Eiendom, Truls Nergaard.

Storebrand Eiendomsfond Norge KS (SEN KS), er Norges største ubelånte eiendomsfond, forvaltet av Storebrand Eiendom. SEN KS eier fra før 17 eiendommer hvorav Scandic Fornebu så langt har vært fondets eneste hotell.

Scandics leiekontrakt i eiendommen løper til 2037, og hotellkjeden investerer selv et betydelig beløp i den pågående oppgraderingen av hotellets eksisterende del. Den kommende utvidelsen av hotellet vil øke antallet rom fra 253 til 450, i tillegg til utvidede konferanse- og restaurantfasiliteter. Hotellet vil da totalt ha et areal på ca. 18.000 kvadratmeter.

Scandic er Nordens største hotelloperatør med et nettverk av ca. 270 hoteller og 52.700 rom i seks land. Scandic fokuserer på miljøvennlig drift av sine hoteller og Scandic Helsfyr skal etter ferdigstillelse av utvidelse sertifiseres til BREEAM Very Good.

– Vi er svært fornøyde med at Storebrand tar over stafettpinnen, ser frem til et godt samarbeid frem mot ferdigstillelse, og føler oss trygge på at de vil fortsette å forvalte eiendommen på en god måte. Vi har stor tro på Scandic Helsfyr og at utvidelsen av hotellet vil bli en suksess, sier adm. direktør Christian Ringnes i Eiendomsspar.

Pangea Property Partners (finansiell rådgiver) og DLA Piper (juridisk rådgiver) har bistått Eiendomsspar i transaksjonen, mens Haavind har vært juridisk rådgiver for Storebrand.

Flyfoto: Nyebilder.no
Andre foto: Bryn-Helsfyr-samarbeidet

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Flyfoto Juni 2019: Helsfyr. Foto: nyebilder.no Flyfoto Juni 2019: Helsfyr. Foto: nyebilder.no Scandic Helsfyr (8) Scandic Helsfyr (8) Valle på Helsfyr. Foto: Bryn-Helsfyr-samarbeidet Valle på Helsfyr. Foto: Bryn-Helsfyr-samarbeidet Scandic-Helsfyr-Interior-Oslo-superior-room-access Scandic-Helsfyr-Interior-Oslo-superior-room-access