Karrieredag ved Fyrstikkalléen skole: Møt og engasjer morgendagens kreative krefter!
Gå tilbake

Karrieredag ved Fyrstikkalléen skole: Møt og engasjer morgendagens kreative krefter!

6. desember 2017

Karrieredagen ved Fyrstikkalléen skole (F21) på Helsfyr er blitt en viktig arena der virksomheter, universiteter og høyskoler får presentere seg og møte skolens elever. Forut for Karrieredagen 2018 den 18. januar tar skolen et skritt videre og utfordrer virksomheter til å åpne for internships til sommeren.

Tanken bak den årlige karrieredagen er at elevene skal lære mer om næringslivet og hvordan de kan rette seg inn mot arbeidslivet når de skal videre fra skolen. Dette er med på å bygge opp under skolens motto, «Veien videre starter her».

Karrieredagen er svært populær blant elevene, og hvert år en rekke spennende virksomheter aktivt tilstede med stands, folk og informasjon. I år vil skolen utvide mulighetene for kontakt og læring – og er spesielt interessert i å engasjere virksomheter i nærområdet.

– I tillegg til å vise seg frem og knytte kontakter på selve dagen, utfordrer vi virksomheter til å tilby en eller flere av våre elever en kort internship i løpet av sommeren 2018. Dette trenger ikke å være betalt, for målet er at elevene får prøve seg på en rekrutteringsprosess og komme inn i en bedrift, lære noe om virksomheten og knytte kontakter. Vi tror også det kan være attraktivt for bedriften å knytte kontakt med hardtarbeidende ungdommer som kan tilføre kunnskap om unges opplevelse av samfunnet, sier prosjektleder Sølve Kuraas Karlsen.

Han oppgir følgende hovedmål med et slikt internship i elevperspektiv:

1) Lære om virksomhetens forretningsmodell
2) Lære å kommunisere egne kvalifikasjoner, interesser og karriereplaner
3) Lære hvordan virksomheten ser for seg fremtidens arbeidsmarked
4) Knytte kontakter i et profesjonelt nettverk

Tanken er at interesserte virksomheter «utlyser» et internship før karrieredagen, gjerne med beskrivelse av hvilke oppgaver som ønskes utført – hvorpå elevene søker på stillingen med CV og en beskrivelse av hvorfor de bør velges.

– Vi ser for oss at virksomhetene om ønskelig kan intervjue aktuelle kandidater på selve dagen – og vil sørge for å stille rom til rådighet for intervjuer denne dagen, sier Karlsen.

Hjelp dyktige unge med veien videre!

F21 har er en stor andel minoritetselever, og mange av dem utmerker seg ved hardt arbeid og svært gode resultater.

– Imidlertid sliter de dessverre med å komme seg inn i jobbmarkedet, og ikke minst knytte kontakter i norsk næringsliv, sier Karlsen.

Kjente merkevarer på plass

Skolen har allerede fått Telia og Plan Norge med på laget med et slikt internship, og vil ha flere ulike typer virksomheter – gjerne lokalisert i nærområdet på Bryn-Helsfyr, til å stille ut og eventuelt tilby internship.

Siden i fjor har skolen etablert et advisory board som ledes av Fatima Sani, Regional Manager Google Analytics Norden, og representanter fra styrene i NEL AS, WWF Norge og Lent AS. Som en del av samarbeidet er disse selskapene med på å arrangere karrieredagen.

Ta kontakt og sjekk mulighetene!

– Planleggingen er i full gang, og flere spennende selskaper, universiteter og høyskoler vil delta. Vi håper nå å høre fra mange lokale virksomheter som vil vurdere å delta på karrieredagen 2018 – enten «bare» med utstillingsstand eller kombinert med å tilby internship, sier Karlsen.

Ifølge Karslen har karrieredagen blitt et spennende møtested for bedrifter både lokalt og nasjonalt.

– Her kan man møte bedrifter som AF-gruppen, Statoil, Google, Plan Norge, Telia med fler. Og i forbindelse med dagen skal Christoffer Hovde, fra PEOPLEHUB i Telia Company, holde en SmartPrat om Telias medarbeiderløfte og hvordan selskapet jobber for at de ansatte skal få bygge sin egen merkevare mens de jobber i bedriften. I år kommer også de ulike universitetene og høyskolene i Norge. Denne dagen blir F21 et knutepunkt for fremtidens kompetanse, avslutter Karlsen.

Vil du vite mer om karrieredagen ved F21, – og din bedrifts muligheter for å delta eller lyse ut internships?

Kontakt:

Sølve Kuraas Karlsen
Prosjektleder, F21
Tlf. 92 05 56 52
E-post: sokaa010@osloskolen.no

 

Fakta om Fyrstikkalleen skole

Fyrstikkalleen skole (F21) på Helsfyr ble åpnet i 2010. Skolen er landets eneste 8-13 skole, det vi si kombinerte ungdoms- og videregående skole, med omlag 1000 elever og 120 ansatte.

F21 er en ren Mac skole på VGS. Skolen har to programområder: Studiespesialisering og Medier og kommunikasjon, 15 studieplasser i England for MK VG2 ved Bournemouth and Poole College

Skolen har blant annet følgende spesialrom; Fotostudio, animasjonsstudio, to lydstudioer med digitale miksere, auditorium utstyrt for konsert, kino og miksekino for film, TV-studio for flerkameraproduksjon, egne rom for videoredigering, flerbrukshall, dansestudio og styrkerom ved gymsalen, biologi-, kjemi- og fysikkrom. På uteområdet har skolen basketballbane, sandvolleyballbane og skatepark.

Les mer om F21 her.

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
20170126_113637 20170126_113637 20170126_114103 20170126_114103 20170126_114135 20170126_114135 20170126_114157 20170126_114157