Kåret til beste eiendomsutvikler for femte år på rad
Gå tilbake

Kåret til beste eiendomsutvikler for femte år på rad

26. september 2012

NCC Property Development, med norsk hovedkontor og høyt engasjement på Bryn-Helsfyr i Oslo, har nok en gang blitt kåret til beste eiendomsutvikler i Norge, Norden og Baltikum av det internasjonale finanstidsskriftet Euromoney.

– Jeg er sikker på at det er vår satsing på tidsriktige bygg med klare og gode miljøløsninger som er blitt lagt merke til, sier Rolf Thorsen, administrerende direktør for NCC Property Development i Norge, i en pressemelding.

Årlig arrangerer finanstidsskriftet Euromoney en avstemning for å kåre de beste eiendomsutviklerne. De siste fem årene har NCC Property Development blitt kåret til vinner av denne kategorien i både Norge, Norden och Baltikum. I år ble NCC Property Development også kåret til beste eiendomsutvikler i Finland og Danmark.

– Eiendomsutvikling er vår kjernevirksomhet og det er hyggelig at våre bransjekolleger og miljøet generelt legger merke til oss. Vi utvikler eiendommer med en omfattende kvalitetstilnærming og fokuserer på løsninger som gir liten klimapåvirkning, godt arbeidsmiljø og stor fleksibilitet, sier Rolf Thorsen.

Euromoneys kåring bygger på en webbasert avstemning gjennomført blant tidsskriftets lesere tidligere i vår. Lesekretsen består i hovedssak av ledere innen bank- og finanssektoren og bedriftsledere i hele verden.

– Etterspørselen etter bærekraftige bygg er økende og miljøsertifiseringer har blitt standard. Et godt eksempel er vårt bygg Pilke som ble første kontorbygg i Finland som ble BREEAM sertifisert med karakteren Very Good. Jeg tror at våre høye miljøambisjoner spiller en avgjørende rolle, sier Joachim Hallengren, forretningsområdesjef for NCC Property Development i Norden.

Viktig aktør på Bryn-Helsfyr
NCC Property Development bygger for tiden Østensjøveien 27  (Ø27) på Bryn-Helsfyr i Oslo. Bygget, som vil romme totalt ca 17.000 kvm over 6 etasjer og blir NCCs nye hovedkontor, har høstet internasjonal anerkjennelse for sitt miljøfokus. Det blir bygget etter passivhusstandard og det er lagt vekt på CO2-vennlige bygningsmaterialer, god parkeringsdekning for sykler og med svært god tilgjengelighet for offentlig transport.

Selskapet har utviklet forretningseiendom på Bryn-Helsfyr siden 1991. De fem ferdigstilte prosjektene er på til sammen 75.000 kvadratmeter. I tillegg kommer altså Ø27 med totalt 17.000 kvm, samt utviklingsprosjektet ”Brynseng Park” med tomteareal på 16 mål.

27 eiendomsaktører
NCC Property Development er blant de 27 deltakerne i Bryn-Helsfyr-samarbeidet, som siden 2001 har samarbeidet om identitetsbygging av området som Oslos knutepunkt for næringsvirksomhet. De andre deltakerne er Entra Eiendom, SPG Ole Deviks vei, Jahre Eiendom, Øni Eiendom v/Maya Eiendom, Aberdeen Asset Management, Fearnley Finans Eiendom, DNB Næringseiendom, Basale, Oslo Areal, Fortin, Bryn Eiendom, Jotne Eiendom, HAS Investment, BundeBygg, Pecunia Eiendoms-selskap, SAAS Eiendom, NAF, Brødrene Jensen, Gasmann Eiendom, Sigellen, P.S. Eiendom, Østensjøveien 43 AS, AF Gruppen, Schage Eiendom, Eiendomsselskapet Argentum og Timms Reperbane. Samlet representerer deltakerne ca 90 % av vel 540.000 kvm kontorlokaler i området.

Personbildet: Rolf Thorsen, administrerende direktør for NCC Property Development i Norge. (Foto: NCC)

Bilde av bygg: NCC Property Development bygger for tiden Østensjøveien 27  (Ø27) på Bryn-Helsfyr i Oslo. (Foto: NCC)

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
b9df5f43f5e23571_800x800ar b9df5f43f5e23571_800x800ar