Julegrøt til bilistene
Gå tilbake

Julegrøt til bilistene

12. desember 2012

Risgrøten fra Bryn-Helsfyr-bedriften Fjordland er den første i kategorien julemat som serveres til sultne bensinstasjonskunder. Fra begynnelsen av desember tilbys grøten på alle Shell Fresh stasjoner.

Bensinstasjonskunder har ifølge selskapet lenge ønsket seg alternativer til pølse, burger og pizza. «Kundene ønsker seg både variasjon og et utvalg av skikkelig mat. Nå går vi inn i den søte juletid og nordmenn omfavner tradisjonsmaten som hører med. For første gang inntar julematen bensinstasjonsmarkedet. I hele desember kan Fjordland risgrøt nytes på alle Shell Fresh sine stasjoner», skriver selskapet i en melding.

Fjordland risgrøt er både Norges mest populære ferdiggrøt og ferdige julerett. Hele 9 millioner porsjoner Fjordland risgrøt spises årlig, og aller mest spises før jul. Hele 3,4 millioner porsjoner Fjordlandgrøt går ned i sultne førjulsmager.

”Grøt egner seg perfekt til sultne bilister” forteller Espen Myhre, ansvarlig for samarbeidet med Shell Fresh i Fjordland. ”Det tar bensinstasjonen under to minutter å tilberede rykende varm risgrøt. Grøten serveres i et isolerende beger, som både holder grøten god og varm og som gjør at forbruker ikke brenner seg på fingrene. Til slutt egner grøten seg perfekt som mat på farten. Det er enkelt å spise med skje og du slipper søl og griseri.”

Gunnar Lindberg, kokk i Fjordland, forteller at Fjordland sin risgrøt lages på god og tradisjonsrik oppskrift med rundkornet ris, melk og salt. ”Og kunsten ligger i forsiktig koking og la risen svelle til passe konsistens – akkurat slik man gjør det hjemme” avslutter Lindberg.

Og på Shell Fresh vil grøten varmes opp etter alle kunstens regler og serveres, slik julenissen spiser den, og serveres med kanel, sukker og smør.

 Kilde og bilde: www.fjordland.no

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email