Jabra-undersøkelse: Vi trenger mer alenetid etter pandemien
Gå tilbake

Jabra-undersøkelse: Vi trenger mer alenetid etter pandemien

1. juni 2022

Åtte av ti nordmenn mener alenetid er viktig for mentalt velbehag og tre av ti trenger mer tid for seg selv nå enn før pandemien.

Det er blant funnene i en undersøkelse blant 12.000 mennesker i 11 land, deriblant Norge. Undersøkelsen er gjennomført av hodetelefonprodusenten Jabra, som i Norge har sitt kontor på Bryn i Oslo.

Den viser også at ni av ti nordmenn unner seg litt alenetid minst en gang i uken og hele syv av ti  daglig. Likevel oppgir over en tredjedel at de gjerne skulle hatt enda mer egentid, og 18 prosent at de får skyldfølelse når de trekker seg tilbake.

Les også: «Jabra starter det nye året aktivt» 

Investerer i alenetidprodukter

Jabra-undersøkelsen viser også at tre av ti trenger mer alenetid etter pandemien, og behovet er størst blant de mellom 18-34 år. 54 prosent i denne aldersgruppen oppgir at de trenger mer tid for seg selv nå enn før pandemien.

Mange er også villige til å investere i egentiden. Syv av ti har kjøpt produkter og tjenester for å bruke til dette og de fem mest kjøpte alenetidproduktene er trenings- og turtøy, underholdningstjenester som Netflix og mobilapp-er, hodetelefoner/ørepropper, PC/nettbrett  og TV.

TV-titting på topp

Kjøpene gjenspeiler hva nordmenn liker best å bruke alenetiden til. TV-titting topper, etterfulgt av gåtur, musikklytting, boklesing og trening.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email