Jabra setter ny videostandard for den nye normalen
Gå tilbake

Jabra setter ny videostandard for den nye normalen

30. april 2021

Det internasjonale teknologiselskapet Jabra med norgeskontor på Bryn er tidlig på banen med to nye videokonferanseløsninger tilpasset «den nye normalen».

Den nye videokonferanseløsningen eller «videoplanken», PanaCast 50, justerer blant annet bildet basert på hvor i møterommet aktiviteten foregår. Den teller også antall deltakere for å forhindre at det er for mange i møterommet. Den andre nyheten, Jabra PanaCast 20, har et kompakt, lekkert design og er enkel å sette opp og ta med på farten.

«Hybridarbeid er den nye normalen. Vi samarbeider mer enn før og det skjer både hjemmefra, fra kafeen og kontoret. Siden begynnelsen av pandemien har det vært betydelig økt videobruk. Før pandemien brukte 66 prosent av kontoransatte enten et frittstående webkamera eller kamera innebygd i PC-en, mens tallet har økt til 86 prosent[1] nå. Jabra PanaCast-serien er utviklet for å hjelpe virksomheter å navigere i den hybride måten å jobbe på». Det skriver Jabra, som i Norge har kontorer i Brynsveien 13 på Brynseng, i en pressemelding.

Les også: «Jabra med kraftig vekst i hjemmekontormarkedet» 

PanaCast 50: Fordypende video og lyd

PanaCast 50 fungerer som møteleder og tilpasser videovisningen utfra det som skjer i møtet. «Virtual Director»-funksjonen bruker både AI-basert video- og lydstreaming og Jabras egne AI-algoritmer for automatisk justering av videovisningen basert på hvor i møterommet aktiviteten foregår. Løsningen identifiserer den som snakker og følger dialogen, noe som gir en naturlig og dynamisk møteopplevelse.

Tre 13-megapikselkameraer i et høypresisjons multikamera gir 180-graders synsfelt i panoramisk 4K som dekker hele møterommet. Skarp, patentert HD-video med flettingsteknologi bruker avanserte algoritmer for nøyaktig sanntidsstreaming med svært lav latenstid. Teknologien vil alltid inkludere alle på optimal måte uansett om det er en samtale med én person eller et fullsatt møte.

Jabra PanaCast 50 har ni kraftige Edge-prosessorer, inkludert to Edge AI-prosessorer spesielt utviklet for lyd og video. Denne avanserte systemarkitekturen gjør at den intelligente videoplanken kan integrere lyd, video og data i sanntid.

PanaCast kan også levere to videostrømmer samtidig, eksempelvis både visning av møtedeltakerne og et spesifikt annet sted i rommet. De to videostrømmene har også en innebygd funksjon for deling av tavleinnhold. PanaCast 50 registrerer, forbedrer og strømmer tavleinnholdet direkte i møtet eller undervisningen slik at møtedeltakerne eller studentene kan se innholdet og delta i dialogen samtidig som de vises i videostrømmen.

Innsikt om bruk

Utover de to videostrømmene har PanaCast 50 også en kontinuerlig 180-graders datastrøm som gir anonym metadata om antall personer i rommet levert i sanntid som numerisk informasjon. Informasjonen er anonym ettersom enheten utelukkende teller personer og ikke gjenkjenner dem.

PeopleCount-funksjonen registrerer antall personer i møterommet opp mot en kapasitetsgrense som virksomheten selv definerer. Hvis antall møtedeltakere overskrider grensen, varsler PanaCast 50 personene i rommet slik at de eksempelvis kan vurdere fysisk avstand og egen sikkerhet. I tillegg kan IT-administratorer via nettverksgrenseflaten få tilgang til datainnsikt om hvordan møterommene brukes.

Kraftig lyd

PanaCast 50 har åtte bjelkeformede mikrofoner med nøyaktig stemmeidentifisering som støttes av intelligente algoritmer for støyfjerning. Fire kraftige Jabra-utviklede høyttalere – to 50mm basshøyttalere og to 20mm tweetere – i stereooppsett uten vibrasjon fyller rommet med lyd av høyeste kvalitet. PanaCast 50 er optimalisert for alle ledende UC-plattformer og kan brukes med Microsoft Teams, Microsoft Teams Rooms, Zoom og Zoom Rooms.

PanaCast 20: Optimal sikkerhet ved videosamarbeid – i lommeformat

Jabra PanaCast 20, har et kompakt, lekkert design og er enkel å sette opp og ta med på farten. Det personlige kameraet har kunstig intelligens via Edge-prosessering og data genereres direkte på enheten, uten at de må sendes ut i skyen eller at det er behov for ytterligere programvare. Alle data behandles på selve enheten, noe som vesentlig reduserer risikoen for sikkerhetsbrudd og maksimerer hastighet, presisjon og opplevelsen generelt. Det innebygde linsedekselet sikrer privatlivet og forebygger at kameraet er slått på utilsiktet.

I tillegg til sikkerhet er video- og bildekvalitet like viktig for ansatte som jobber stedsuavhengig. PanaCast 20 leverer dette via 4K Ultra HD Video, HDR-video og personalisert Intelligent Zoom, som alltid gir riktig fokus på brukeren uavhengig av omgivelsene. Det har automatisk lyskorreksjon og videostreamingen optimaliseres uansett tid på døgnet eller situasjon.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email