IT og rekruttering i et internasjonalt energikonsern
Gå tilbake

IT og rekruttering i et internasjonalt energikonsern

10. september 2012

Nexans, med hovedkontor i Helsfyr Panorama på Bryn-Helsfyr i Oslo, var vertskap når arbeidsgruppen i NCE Smart Women møttes tirsdag 4. september med tema IT og rekruttering.

Ifølge en pressemelding fra Nexans ønsket Liv Molvik Lundegaard (Project Manager i Hybrid Underwater Cables), velkommen før hun og Monica Pettersen (QHSE Manager Sale and Project i Submarine High Voltage) fortalte om sine erfaringer i et internasjonalt, høyteknologisk og maskulint miljø i Nexans.

– Deltagerne i gruppen kommer fra ganske forskjellige bedrifter, men det er ikke noe problem å finne frem til våre felles utfordringer og kunne samarbeide om dem. En utfordring for vår region i disse tider er å rekruttere, og holde på, medarbeidere med høy og riktig kompetanse. Dette blir også ett av temaene på møtet tirsdag 4. september. Det er kamp om fagfolkene i disse tider, og vi må vi kunne vise utad vi kan bidra med et godt og utfordrende fagmiljø i tillegg til alle andre fordeler vi har med å bo og jobbe her, sier Liv Molvik Lundegaard i Nexans.

– Forhåpentligvis kan gruppen synliggjøre dette på en slik måte at våre bedrifter og næringsklyngen får en økt andel kvinnelige medarbeidere med riktig kompetanse. Dette vil være avgjørende for å beholde og videreutvikle det kreative mangfold vi skal leve av i fremtiden. Vi har tro på at ulike hoder skaper kreativitet sammen, sier hun.

IT-direktør i Nexans, Elin Dewan, innledet deretter en åpen dialog om muligheter og utfordringer ved bruk av IT-verktøy i et internasjonalt konsern.

Senior Engineer High Voltage Testing, Bjørn Lie, tok gjestene med på omvisning i høyspentlaboratoriet, og etter rundturen ga HR Manager Kompetanseutvikling og rekruttering, Jon Vidar Knold, en innføring i hvordan Nexans setter fokus på å rekruttere, beholde og videreutvikle nøkkelkompetanse.

NCE Smart Women
I forbindelse med operasjonalisering av NCE Smart Energy Markets strategi for 2011-2013 kom kvinner på agendaen som et viktig satsningsområde. Det ble ifølge meldingen formulert konkrete målsettinger knyttet til mangfold og kvinner under delmålene Kompetanse og Attraktivitet, samt konkrete tiltak med kvinnefokus under NCE’s ulike roller både i forhold til FOU- og kompetanseutvikling og Utvikle møteplasser.

NCE Smart Women ble etablert som eget prosjekt med støtte fra Østfold Fylkeskommune og Innovasjon Norge og lansert på Fremtidskonferansen i Halden 8. mars 2011. Prosjektets tidsramme er fra våren 2011 til våren 2013.

 

Kilde og bilde: www.nexans.no

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email