IT-gigant med 23 års fartstid på Bryn-Helsfyr
Gå tilbake

IT-gigant med 23 års fartstid på Bryn-Helsfyr

30. august 2011

 – Kommunikasjonstilbudet på Bryn-Helsfyr er ypperlig, og prismessig er området svært konkurransedyktig. Her kan man få kontorfasiliteter med høy kvalitet til en god pris, sier finansdirektør Torunn Havre i Logica.

Logica er et internasjonalt IT-selskap med rundt 41 000 ansatte som leverer tjenester innen forretningsrådgivning, systemintegrasjon og outsourcing. I 2008 ble det nordiske IT-selskapet WM-data en del av Logica, og til sammen har den norske delen av virksomheten 23 års fartstid på Bryn-Helsfyr.

I tillegg til hovedkontoret på Bryn-Helsfyr rett utenfor Oslo sentrum, har Logica kontorer i blant annet Stavanger, Haugesund, Bergen, Tønsberg, Hamar og Sarpsborg. Selskapet har 570 medarbeidere i Norge.

Tre stoppesteder innenfor radius på 500 meter
Virksomheten hadde først tilhold i Fyrstikkalleen og senere i Strømsveien. Da leiekontrakten i Strømsveien utløp for noen år siden og Logica trengte nye lokaler, kartla selskapet også alternativer som Skøyen, Lysaker og sentrum. Også denne gang falt valget på Bryn-Helsfyr, nærmere bestemt Grenseveien 86.

– Området kombinerer høy tilgjengelighet og kvalitet med gunstige leiepriser. Kommunikasjonstilbudet er ypperlig, og vi har t-baner og busser nærmest rett utenfor inngangsdøren, sier Torunn Havre.  

De tre adressene virksomheten har disponert i løpet av sine 23 år på Bryn-Helsfyr, ligger alle innenfor en radius på 500 meter. Grenseveien 86 ligger vis-à-vis Fyrstikktorget, med kommunikasjonsfasiliteter som t-bane, buss, taxi, flybuss, hotell, shopping og restauranter i umiddelbar nærhet. 

8300 kvm toppmoderne lokaler
Gasmann Eiendom eier Grenseveien 86. I 2007 iverksatte selskapet en totalrenovering og utvidelse av bygget, der det ble lagt vekt på høy kvalitet og teknisk standard. Leiekontrakten med Logica ble inngått før bygget stod ferdig, og IT-selskapet kunne i stor grad påvirke utformingen av de nye lokalene. Nå disponerer Logica fire etasjer på til sammen 8300 skreddersydde kvadratmeter for de rundt 480 ansatte ved Oslo-kontoret.

Logica jobber svært bevisst med merkevarebygging eksternt og internt. Fokuset på mennesket i sentrum for IT-løsningene som utvikles står sentralt. Kontorenes visuelle profil skulle formidle dette, med humor, varme og et moderne, teknologisk uttrykk.

Det ble valgt åpne kontorlandskap, med separate stille- og prosjektrom, minikjøkken og rom for print/kopi i sterke farger. I resepsjonsområdet har Logica laget et kundesenter som innebærer kundemøter og arrangementer kan holdes helt adskilt fra kontorlokalene og dermed ikke forstyrre de ansatte. Kundesenteret består av fire møterom med toppmoderne fasiliteter. Møterommene kan omgjøres til to store rom ved behov.

– Nå har vi toppmoderne og skreddersydde lokaler i et område vi stortrives i, avslutter Havre.

Bilder: Logica Norge stortrives i sitt hovedkontor i Grenseveien 86 på Bryn-Helsfyr. (Foto: Logica)

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
05_logica 05_logica 03_logica 03_logica 02_logica 02_logica 06_logica 06_logica