Intelecom gir =Oslo salgsløft på SMS | Intelecom gir =Oslo salgsløft på SMS
Gå tilbake

Intelecom gir =Oslo salgsløft på SMS

18. desember 2013

Det blir stadig mer vanlig at folk ikke har kontanter på seg, og det gjør livet vanskeligere for alle som samler inn penger til gode formål. Men det finnes heldigvis løsninger.

=Oslo følte behov for å hjelpe sine gatemagasin-selgere, og har fått hjelp av Intelecom, som holder til i Brynsveien 13 på Bryn-Helsfyr, til å lage en unik løsning hvor hele 750 selgere kan få betaling ved hjelp av kundens mobil.

Den nye SMS-løsningen fra Intelecom gjør det mulig å gi store antall brukere unike identitetskoder, slik at SMS-salg eller -donasjoner kan registreres på hver enkelt selger. For =Oslos del innebærer dette at hundrevis av selgere kan motta digital betaling uten at det er behov for å investere i betalingsterminaler. Kundene kan sende SMS med selgerens unike kode og motta en kvitterings-SMS som dokumenterer betalingen der og da.

Til bladet Mobizmag.no forteller Maria Røsok hos i stiftelsen Erlik at salget over SMS allerede etter to uker er kommet opp i rundt 10 prosent av omsetningen. Hun har ledet prosjektet og endte opp med Intelecom som leverandør

Fagansvarlig og daglig leder Camilla Svingen i stiftelsen mener løsningen representerer et viktig skritt mot en moderne virkelighet for gatefolket.

– Hver eneste dag får selgerne høre at folk ikke har kontanter. Det blir ikke lenger et problem med den nye løsningen, for nå kan alle kjøpe magasinet med en enkel SMS-betaling, sier Svingen.

=Oslo har allerede opplevd gode resultater med løsningen. Selv om prisen for hvert gatemagasin ble doblet fra 50 til 100 kroner samtidig med SMS-lanseringen har antallet solgte magasiner holdt seg konstant. Løsningen har gitt sterk salgsvekst for =Oslo, og selgerne forteller at det er enkelt å forklare og gjennomføre salgene.

Løsningen kan også tilpasses donasjoner til gode formål, slik at det ikke bare er mynt og sedler som kan samles inn av bøssebærere.

– Vi har stor tro på at denne løsningen kan gi et viktig bidrag for alle som i dag sliter med nedgangen i bruk av kontanter, sier Haakon Larsen, ansvarlig for organisasjoner hos Intelecom.

(Bilder: Erlik)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
intelecom_erlik_4 intelecom_erlik_4 intelecom_erlik_3. intelecom_erlik_3.