Inngår samarbeid med IUG
Gå tilbake

Inngår samarbeid med IUG

15. mars 2016

Bryn-Helsfyr-bedriften COWI vil at deres rådgiveres kunnskap og engasjement skal gjøre en forskjell, og inngår derfor bedriftspartnerskap med Ingeniører Uten Grenser (IUG).

IUG arbeider hovedsakelig med kunnskapsformidling rundt ingeniørfaglig utviklingsarbeid samt igangsettelse og støtte til ulike nasjonale og internasjonale utviklingsprosjekter.

– I COWI setter vi vår stolthet i å skape et bærekraftig grunnlag for morgendagens samfunn. Derfor er vi stolte av å kunne bidra til at enda flere ingeniører deler sin kompetanse i bistandsprosjekter gjennom bedriftsmedlemskapet i IUG, sier administrerende direktør i COWI, Terje Bygland Nikolaisen.

Energirådgiver i COWI, Karina Fredly, har begynt planleggingen for sitt oppdrag i Zimbabwe. Der vil hun bistå i etableringen av et solcelleanlegg på barnehjemmet Midlands Children Hope Project. Alt utstyr må være på plass før de drar ut i felt, og nå mangler kun klarsignal om at solcellepanelene er framme.

En viktig del av oppdraget er kompetanseoverføring. Barnehjemmet skal selv kunne drifte anlegget, samt å håndtere eventuelle feil, også etter Fredlys hjemreise. Hun tror hennes erfaringer fra tidligere reiser, blant annet i Asia og Sør-Amerika, kan gjøre kommunikasjonsdelen enklere.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email