Ikke la deg lede inn i fristelse Bryn-Helsfyr | Ikke la deg lede inn i fristelse
Gå tilbake

Ikke la deg lede inn i fristelse

19. desember 2016

I julestresset koker det nå med biler, voksne og barn på parkeringsplasser og i parkeringshus.

Ifølge NAF, som har hovedkontor i Østensjøveien 14 på Bryn-Helsfyr, er det alt for mange kjører med fronten inn når de skal parkere, fordi det føles lettvint og fordi de kommer lettere til i bagasjerommet når de skal hjem igjen. Deres oppfordringer er å ikke la seg friste til det som framstår som lettvint.

– Rygg inn, det gir mye bedre oversikt når du skal ut igjen, og du unngår ulykker, oppfordrer Marlene Engan Aasen, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Førjulstiden er nemlig tiden for småbulking og skrekken er jo at det skal skje en ulykke midt i stresset. Derfor er det tryggest å bruke litt tid på å rygge inn på den ledige parkeringsplassen, mens barna fortsatt sitter i bilen.

– Det er forståelig at mange tenker praktisk ved at bagasjerommet skal være mer tilgjengelig, men det er mye mer oversiktlig å kjøre forsiktig ut med fronten først når du skal hjem igjen, sier Engan Aasen.

Så når du parkerer – tenk heller at det skal være litt plass igjen bak bilen, slik at du enkelt får inn posene med julegavene i bagasjerommet når du er ferdig med å handle.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

(Bilder: NAF)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
naf_julestress_2 naf_julestress_2